Vårtecken

Vårtecken! Javisst, men jag ser hellre våren komma än en massa vårtecken utan tillstymmelse till vår. Vad lurade dessa små finingar måste känna sig. Det är ju alldeles för kallt för dem. Stackare!

Ser ni hur de små stackarna darrar av köld? För det kan väl inte vara så att det är fotografen som är lite ostadig på handen och har fokuserat dåligt?

Jag sov ganska dåligt i natt, men kl 9.15 sov jag som en stock vill jag lova. Då väcktes jag av telefonen. Det var Patrik som undrade om jag ville komma och träna en timme eftersom han fått ett återbud. Knappt medveten om vad jag svarade på så sa jag förstås ja. Jag tackar sällan nej till en timmes tennis. Kl. 12 hade jag i varje fall hunnit vakna till och stod redo på banan. Som vanligt när man spelar ensam med Patrik så är det riktigt jobbigt. Jag var ganska slut efter en timme, men det känns riktigt gott att få slita en timme och ändå känna att än så länge håller armen. Jag är tacksam för varje timme jag får spela utan att det gör ont. Efter min timme så hade tränaren en timmes lunchpaus och eftersom han hade gjort ett hästlass med Chili corn carne dagen innan så blev jag bjuden på hemlagat. Det smakade utmärkt, tusen tack för det, Patrik.

Efter träningen har jag ägnat någon timme åt att äntligen försöka beställa livsmedel på internet. Jag gjorde ju det både i Geneve och Beijing och jag tycker det är toppen när det fungerar. Det är så skönt att inte behöva åka iväg och handla och sen släpa upp alla dessa tunga kassar. Men eftersom det är första gången så har det tagit en väldig tid. Det är inte helt lätt att hitta rätt på den tyska beställningssidan. Men fungerar detta bra så kommer jag att göra detta med jämna mellanrum och då ska det väl förhoppningsvis fungera bättre nästa gång. Jag har inte skickat in beställningen ännu så än vet jag inte om jag får det att fungera.

i morgon blir det till att gå upp tidigt eftersom jag har min tennisträning kl 7.45. Jag vet att jag inte kommer tycka att det är en bra ide när klockan ringer kl. 6, men efteråt är man ganska nöjd med sig själv. På onsdagar brukar jag spela tillsammans med Susanne, men hon kan inte imorgon så då blir det singellektion igen, känner redan nu hur trött jag kommer att bli. Sen blir det frukost med svenskgänget, dvs tränare Patrik och Linda, då återfår man kraften igen.

Jag pratade med Fredrik idag, han ringde från affären i Bordeaux och behövde hjälp med en ingrediens. Jag hjälpte honom så gott jag kunde och sen pratade vi lite om allt möjligt en stund. Sen säger han att han har varit förkyld i en vecka och det berodde nog på att det blivit så himla varmt så plötsligt, att det var en så stor omställning. Då kände jag att jag inte ville prata med honom längre. Nej, skämt åsido, klart att jag vill prata med honom, men jag blir så avundsjuk på alla som har sol och värme. Om det åtminstone kunde vara som alla de rapporter man fått från Stockholmstrakten med strålande sol och härliga isar och bla bla bla. Men nej då, här kan jag bara rapportera om grått, kallt, duggregn, snö, duggregn, snö och ytterligare lite duggregn och så lite vind på det för att göra det hela riktigt bra. För tillfället är det noll nederbörd så då får jag väl vara nöjd antar jag.

Nu ska jag återgå till min beställningslista och försöka få iväg min beställning. Önska mig lycka till.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

 

  • februari 27, 2013 - 1:29 e m

    Ditte - Jodå, sol idag också!!! Men inga frusna, darrande blommor inte.
    I blomväg gäller de tulpaner jag köpte, bra så….
    Vad skönt att armen och du är sams igen och att du kan spela tennis utan att få ont.
    God idé att beställa hem varor. Det har jag inte tänkt på….Och du får säkert till det.
    Kramar från ett soligt Stockholm.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*