Flensburg och kattmat

Igår provade jag foten genom att vara med på lagträningen på morgonen. Det gick bra vad det gällde foten, däremot kände jag mig riktigt seg och orkeslös. Kanske har det att göra med att jag haft en infektion, eller så är det helt enkelt ett tecken på att jag är i så dålig form.

Efter träningen stack jag direkt hem, duschade och la ett skyddande förband på vristen för att sen tillsammans med Pär cykla bort till tågstationen för att åka till Flensburg. Efter många om och men så lyckades vi köpa biljetter i en biljettautomat. Det är verkligen inte lätt om man inte känner till alla begrepp som Deutsche Bahn har. Vi tyckte att 28 euro  enkel resa för en person var lite väl dyrt och det var det priset vi fick fram när vi tog de alternativ som vi trodde att vi skulle ta. Men till slut bad vi informationsdamen om hjälp och när hon valde så blev det 30 euro tillsammans för två personer tur och retur. Lite skillnad det. Men de valen hon gjorde skulle vi aldrig välja eftersom vi inte hade en aning om vad de betydde. Jaja, med två minuters marginal så klev vi på tåget och kunde pusta ut.  En och en halv timme senare var vi i Flensburg och började med att ta bussen in till centrum där vi drog oss ner mot vattnet. Men innan vi gick ända ner till vattnet så slank vi in på ett hak för att få i oss lite lunch. Det blev god rödspätta för oss båda. Det märktes att vi var nära Danmark för menyn var tvåspråkig, tyska och danska.

Mätta i magen gick vi sen ner till vattnet. Där var det ingen trängsel precis. Det var mest lik av olika slag vi såg.

De här fiskliken ser ut att ha hängt där ett tag.

Det här båtliket såg ut att ha haft bättre dagar. Men de verkar inte har gett upp hoppet om det ännu, så kanske lik inte är helt rätt benämning.

På andra sidan vattnet så hade de byggt en hel del lägenheter. De var säkert jättefina och utsikten från balkongen är nog riktigt fin. Men nog känns de lite felplacerade? Hade varit trevligare med en park som granne istället för en industribyggnad.

Om man däremot vände blicken lite mer åt höger så verkade det finnas ett riktigt fint bostadsområde. Undrar om det är Flensburgs Dusternbrook?

Eftersom Pär inte var i toppform och var trött och frusen så avvek vi ganska strax från vattnet och drog oss in mot centrum istället. På vår väg mot centrum så fick vi se en lite annorlunda dekoration.

Ja, har man behov av ett par skor så vet man var man ska hämta ett par. Eller om man vill bli av med ett par så kan man ju bidra till samlingen.

Det fanns många fina hus och gränder i Flensburg. Väldigt stor skillnad mot ganska tråkiga Kiel.

Vi fortsatte vår promenad mot centrum och hamnade snart på gågatan. Vi funderade tidigare under promenaden på vart alla folk var. De var på gågatan visade det sig. Vi gick in på ett par ställen för att se oss om men utan att köpa något. Innan vi sen gick tillbaka till tågstationen så gick vi in på ett fik och köpte oss lite kaffe och kaka. Det smakade riktigt bra. Det blev en ganska kort vistelse i Flensburg, men vi återvänder nog en dag då Pär känner sig lite piggare och det är några grader varmare.

Idag har det blivit en del vintersport på tv och sen en promenad in till stan för lunch.

Varför har jag nämnt kattmat i rubriken kan man undra. Jo, ni som känner vår lilla fyrfota vän vet att hon inte är riktigt som andra katter när det gäller mat. Mycket av sådant som andra katter med stor förtjusning skulle smaska i sig ratar vår pise konsekvent. Te.x äter hon överhuvudtaget inget tillagat, spelar ingen roll om det är kött eller fisk, är det tillagat så äter hon det inte. Rå kyckling är däremot mycket gott tycker hon, det är hon nog inte ensam om som katt tror jag, men kokt eller stekt kyckling duger alltså inte. Rökt skinka är också ganska gott. Räkor äter hon ibland, men för det mesta  inte. Mjölk och grädde gillar hon förstås, men bara i väldigt små mängder. Hur lite jag än häller upp till henne de få gånger jag bjuder henne på det så blir ändå det mesta kvar. Ost äter hon bara i undantagsfall. Varje gång jag står och förbereder någon mat så vill hon gärna smaka, tror hon.  Men när jag väl visar henne vad det är jag förbereder så vill hon inte ha, men hon är nöjd över att få ha kollat. Pringels lökchips är däremot något hon gärna smaskar i sig. När vi sitter och äter så sitter hon gärna bredvid bordet och kollar på oss. Det kan ju hända att det är något smaskigt vi äter som hon kanske blir bjuden på. Men som sagt, hon äter ju inget tillagat så det spelar ingen roll hur många gånger vi erbjuder henne rester, hon vill ändå inte ha. Häromdagen satt hon som vanligt bredvid bordet när vi käkade och när jag ätit färdigt ställde jag ner min tallriken till damen med de bedjande ögonen. Jag var ju helt övertygad om att hon skulle vända och gå därifrån så fort hon upptäckte vad det var för rester som fanns på tallriken. Men gissa om jag blev förvånad när hon slickade tallriken ren. Jag fyllde på och hon fortsatte att slicka i sig med god aptit. En påfyllning senare var hon fortfarande helt salig över det som bjöds och hon fick ytterligare lite till. Sen vågade jag inte ge henne mer, vet inte om det var så jättebra för en kattmage, men gott var det, ingen tvekan om det. Var vad det då som bjöds kanske ni undrar. Jo, tomatsoppa! Är detta normalt för en katt, att rata räkor  och lax men smaska i sig tomatsoppa?

Kommande vecka hoppas jag att jag ska hålla mig frisk och infektionsfri så att jag kan spela tennis och besöka gymmet några gånger. Det skulle vara välbehövligt vill jag lova.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • februari 10, 2013 - 8:42 e m

    Erika Leander on Facebook - Lester gillar faktiskt tomater så det är kanske inte jätte konstigt att Pisen äter tomatsoppa :P. Chips äter han oxå!ReplyCancel

  • februari 10, 2013 - 8:45 e m

    Marie Leander on Facebook - De kanske är släkt, vi är ju det så kanske våra katter också är detReplyCancel

  • februari 10, 2013 - 8:47 e m

    Marie Leander on Facebook - Fast å andra sidan så äter väl Lester i stort sett allt som han kommer över ReplyCancel

  • februari 10, 2013 - 8:48 e m

    Erika Leander on Facebook - Haha, sant. Han är inte direkt kräsen!ReplyCancel

  • februari 10, 2013 - 9:04 e m

    Ewa Noren on Facebook - Katter verkar ha brett smakregister. Sigges favorit var päron.ReplyCancel

  • februari 10, 2013 - 9:42 e m

    Marie Leander on Facebook - Päron har hon aldrig smakat, det får vi nog testaReplyCancel

  • februari 10, 2013 - 11:12 e m

    Gunnel Neander on Facebook - Den katt som grannen hade tidigare åt Saltkött (pålägg alltså) Tiggde hos oss sommartid.ReplyCancel

  • februari 11, 2013 - 9:26 e m

    Ditte - Vilken trevlig utflyk! Flensburg ser ut att vara en mysig stad att besöka om våren eller sommaren. Åtminstone när det är varmt…
    Jättefina bilder och de lockar verkligen till ett besök.
    Hoppas du nu skall få vara frisk och komma i gång med träningen igen.
    Kramar och tankar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*