En trilskande fot

Denna veckan har det inte blivit någon tennis alls. Efter min drygt elva kilometer långa promenad för någon vecka sedan så fick jag ett litet ynkligt skoskav på vristen. Det har jag sedan fortsatt att skava på ett par gånger. Men när vi gick in till stan för knappt två veckor sedan så gjorde det riktigt ont, jag förstod inte riktigt varför det plötsligt började göra så ont efter så lång tid. Men sen såg jag att det började bli rött runt skavet och efterhand så började foten svullna mer och mer. På tisdagen hade jag som jag skrev i mitt förra inlägg chans att få en privatlektion och det var så kul och armen kändes ju jättebra, men vad som däremot inte kändes bra var foten som var ganska svullen. På natten efter hade jag så ont i foten så att jag inte kunde ha täckte på foten. Så fort täcket la sig på foten så gjorde det superont. Men jag gav mig iväg på tennisen på onsdag morgon ändå. Likaså var jag med på cardiotennisen 2 timmar på torsdagen. Det kändes inte helt bekvämt men det gick. Men någonstans i huvudet var det en röst som sa att det nog inte var så smart.

På fredagen såg foten ut så här och i det skicket hade jag spelat tennis i tre dagar.

Oj oj, ser ni hur platt min högerfot är. Så blir det med en brusten sena.

Min förhoppning var förstås att kroppen skulle klara av och ta hand om denna infektion alldeles själv. Men på fredagen fick jag lite panik och ringde en läkare och förklarade läget. Han tyckte jag skulle komma dit direkt och såg till att ta emot mig fast det egentligen var fullt. Väl hos läkaren så konstaterade han förstås en kraftig infektion och gav mig stora tabletter med antibiotika. Samtidigt sa han till mig att jag skulle vila foten så mycket som möjligt och absolut inte spela tennis. Han bara skakade på huvudet åt mig när jag berättade att jag spelat tre dagar på raken med foten i det skicket.

Så lagträningen på lördagen fick jag avstå och likaså både träningen på onsdagen och torsdagen. Får se hur jag gör med lagträningen i morgon. Men nu är foten mycket bättre även fast den inte är helt återställd ännu. Men jag hoppas och tror att allt är normalt nästa vecka.

I söndags åkte jag och Pär iväg till ett kattpensionat för att se om det kan vara ett alternativ för Pisen. Det var en stor bondgård full av djur av alla de slag. Det fans två alternativ att välja på. Antingen så var hon i ett rum tillsammans med andra katter och fri tillgång till utgång till en stor inhängnad utegård. Eller så kunde hon vara ensam i en bur på ca 3 kvm full med massa leksaker och klättergrejer. Men där fanns ingen möjlighet att vara ute och det kändes väldigt isolerat även fast det fanns fler burar i rummet med katter i. Så vi valde att boka en plats tillsammans med andra katter och med möjlighet att gå ut. Jag berättade att hon inte gillar andra katter. Men ägaren trodde att det skulle gå bra eftersom ingen av alla katterna var på hemmaplan. Så vi får hoppas på det, annars så får hon flytta henne till ett singelrum :)

Annars så har jag tillbringat en del timmar i soffan och tittat på några avsnitt av bildbehandlingskursen.

Det gäller att göra det bekvämt för sig när man pluggar. Soffhäng och med Macen i knät så att jag kan hänga med och prova på det som förklaras.

I söndags var jag med Nora och Ula på handbollsmatch. Det var THW som spelade en vänskapsmatch mot Köpenhamn Kolding. Det är ju i det laget som Kim Andersson spelar. Han har ju spelat i THW i många säsonger och är otroligt populär här i Kiel. Det var inget som man kunde ta fel på. Vilka otroligt fina hyllningar han fick när han kom tillbaka till Sparkasse arena. Det spelade ingen roll att han spelade för motståndarlaget, publiken ville se mål från Kim ändå. Jag fick ståpäls när man hörde publikens hyllningar för Kim. Lite skillnad på det som kan uppstå i fotbollen ibland där publiken tycker att en spelare har svikit om han bytt lag och buar ut personen ifråga när han återvänder till arenan. Men det tillhör förhoppningsvis undantagsfallen hoppas jag. Det förekommer nog hyllningar också i fotbollen.

Ja denna veckan har varit en slö vecka, ingen träning alls. Får försöka komma igen nästa vecka, både med gymmet och tennisen.

Ha en go helg alla vänner.

Ta hand om varandra

Kram /Marie

  • februari 8, 2013 - 3:12 e m

    Bea - Men, stackare, som din fot ser ut! Hoppas du blir bättre snabbt!ReplyCancel

  • februari 8, 2013 - 5:13 e m
  • februari 8, 2013 - 6:14 e m

    Ewa Noren on Facebook - Fy vad trist! Håll dig i skinnet nu ett tag så du blir bättre!ReplyCancel

  • februari 8, 2013 - 8:55 e m

    Ditte - Så trist med foten! Och jag tror absolut på tanken att vila den och dig i form. Försök att hålla ut!
    Hoppas på att det blir bra för Pisen på kattpensionatet, men det lät bra, så även jag hoppas på det bästa. Det är ju en familjemedlem…
    Kramar och tankar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*