Vardag i Kiel

Nu har vi varit tillbaka i Kiel sedan två och en halv vecka ungefär och dagarna går sin gilla gång, inte så mycket som händer. Men jag har vaknat till några fina mornar här. Det är sådan skillnad på utsikten från vårt sovrumsfönster nu på vintern mot vad det är när det är löv på träden.

Jag har kommit igång med tennisen igen. Har ni hört det förut? Innan jul så spelade jag några lördagar med laget och några onsdagar med Susanne. Nu när jag kom tillbaka efter jul så bestämde jag mig för att testa att vara med på cardiotennisen också. Jag har hunnit med två cardiotorsdagar så här långt och varje dag väntar jag på att smärtan i armen ska komma tillbaka. Men än så länge har det inte hänt. Men jag litar fortfarande inte helt på armen och tar en dag i taget. På lördag är det tänkt att jag ska vara med på klubbens Kuddel-Muddel turnering. Kuddel-Muddel innebär att man spelar dubbelmatcher med olika partners i varje match där man samlar personliga poäng. Sen räknar de ut en kvinnlig och en manlig vinnare. Jag och Pär var ju med förra året och då lyckades jag på något märkligt sätt komma på tredje plats. Om jag ska kunna upprepa det i år får jag nog börja träna servar. Jag har inte servat en enda boll sedan i maj.

Naturligtvis fortsätter vi vårt promenerande här i Kiel. Förra söndagen bestämde vi oss att passa på att gå ut när solen tittade fram. Solen var framme i början av vår promenad. Men när vi kom ner till vattnet så började det plötsligt snöa igen. Det gjorde inte oss så mycket, vi var välklädda. Värre var det för en del optimistiska joggare som helt klart inte väntat sig snö. Men jag kan inte alls förstå varför folk väljer att springa både barbent och kortärmat när det bara är ett par plusgrader ute.

Den här löparen hade i varje fall långa byxor på sig. Mer än man kan säga om många andra löpare vi såg. Men killen på bilden tycker nog att det är liiiite kallt att springa i kortärmat.

Pär håller sig på sin kant :)

Många stora snöflingor i luften.

Målet för vår promenad var restaurangen Louf där vi tänkte äta en sen lunch. I och med det hastiga och häftiga snövädret var vi inte precis ensamma om den tanken. Det var nog många som slank in där för att ta skydd mot snön. När vi kom dit så satt det förstås många ute på uteserveringen och åt. Det är inte så konstigt, det gör det jämt. Där finns både värmare och tak så det är ok att sitta där. Men vad var lite märkligare vara att det satt folk i strandkorgarna utanför taket och fikade. Det gick väl an för de som satt i korgarna med en filt över knäna. Men jag tyckte ganska synd om servitörerna som behövde stå ute i snöfallet och servera. När vi gick ut från restaurangen hade de dock stängt strandkorgsserveringen som väl var. Vi hade turen att få ett bord inne i restaurangen och jag njöt av att äta deras Lammsallad. Det bästa med den salladen är deras dressing. Den är helt underbart god. Jag skulle kunna sitta och äta bara dressing och bröd där. Men det skulle nog inte vara så hälsosamt så det är bäst att jag avstår från det :)

I onsdags eftermiddag bestämde jag mig plötsligt för att ta en långpromenad (lång för mig i varje fall). Jag tog med mig kameran och började traska mot bron över kanalen. Det var ganska kallt så det gällde att hålla någorlunda högt tempo för att inte frysa allt för mycket.

På väg upp till bron stötte jag på den här lilla bostaden.

Undrar vem som bor i det här miniboet? Ser lite kallt ut.

När jag väl var uppe på bron så var det som vanligt några skepp som var på väg antingen ut från eller in i kanalen.

På vägen tillbaka så upptäckte jag en liten väg som gjorde att jag kunde gå under bron och ta mig upp på andra sidan.

Det mörknar fort och jag kunde njuta av att se på när solen försvann ner bakom träden.

Lägg märke till alla fåglarna som flyger in mot Kiel.

På hemvägen gick jag förbi Famila och passade på att slinka in där och ta en kisspaus innan jag fortsatte de sista kilometrarna hem.

Efter att fått kissa kände jag mig redo att ta ytterligare en omväg på hemvägen. Jag gick ner till Förde och fick plötsligt syn på ett konstverk, eller vad man nu kallar det, som jag inte sett förut. Jag är helt säker på att det stått där länge, det är bara jag som inte sett det helt enkelt. Märkligt vad man kan missa fast jag gått förbi här många gånger. Vet inte riktigt vad det föreställer och inte tycker jag den är fin heller, men det spelar ju inte så stor roll.

Plötsligt när jag står där och kollar in plåtskapelsen så fylls himlen av fåglar. Alla var de på väg mot de närliggande träden.

Det är egentligen inte särskilt fint nere vid förde. Industriområde och militärt område om vartannat. Men i rätt ljus så kan till och med en marinbas se fin ut.

På den här bryggan såg jag en säl ligga och slappa i måndags. Men denna kvällen så fanns den inte på plats.

Nu hade det börjat bli riktigt kyligt ute och det var väl också lite blåsigare nere vid vattnet så det var dags att skynda sig hem. Såklart hade jag haft iSmoothRun igång så att jag kunde mäta min promenad. 11.3 kilometer slutade den på. Jag vet att det är många som går mycket mer än det varje dag, men för mig var det en lång promenad.

Nu i lördags tränade jag först tennis med mitt lag, sen blev det lite soffhäng med vinterstudion och tennis. Men efter en lätt lunch gick jag och Pär ut på en ny promenad. Vi gick bort till kanalen nere i Wik och tog den lilla färjan över. Sp nu fick jag se bron från en annan vinkel.

Vi tog som sagt den lilla färjan över kanalen och gick en liten runda på den sidan. När vi var i Kiel på tittresa så hade vi en lägenhet på på den här sidan som vi eventuellt skulle titta på. Men efter att ha tagit en promenad i området innan det var dags att se lägenheten så bestämde vi oss för att det inte alls var vad vi ville. Holtenau är jättefint och mysigt på alla sätt. Men det var inte det vi var ute efter. Vi ville ju kunna promenera eller cykla till shopping och restauranger. Precis så som vi bor nu alltså. När vi nu promenerade här igen så kände vi oss båda väldigt nöjda över att vi valt bort detta område. Men som sagt, det är riktigt fint och mysigt där så jag förstår att det finns många som vill bo där, det passar inte oss just nu bara.

Efter vår korta promenad så gick vi tillbaka till färjan och åkte tillbaka till vår sida av kanalen. Väl där var vi lite lata och hoppade på bussen och kortade vår promenad hem med några kilometer. Men det blev ändå en promenad på nästan 8 kilometer allt som allt.

Igår var vi på gymmet en sväng och det känns idag i mina armar. Jag behöver nog träna mina stackars armar lite :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

  • januari 22, 2013 - 9:49 f m

    Christina Leander on Facebook - Underbara bilder du har i din blogg Marie. Ha det gott!ReplyCancel

  • januari 22, 2013 - 2:30 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack Nina! Dina bilder på bloggen är också väldigt fina. Men jag väntar på tätare uppdateringar, och ett lättare sätt att kommentera :) Det var trevligt att se dig och de små i julas. KramReplyCancel

  • januari 22, 2013 - 10:17 e m

    Ditte - Härliga bilder! Jag är så glad över att jag får följa med på promenader i dina omgivningar. Tycker att jag lärt känna Kiel lite grann. Men jag skulle gärna ta mig en tur dit under våren för att se mer.
    Kramar!ReplyCancel

  • januari 22, 2013 - 10:31 e m

    Marie Leander - Ditte, du är så välkommen. Jag såg på din blogg att du ville åka till Berlin i vår. Kiel kan nog inte konkurrera med Berlin, men man kan ju hinna med båda ställena.
    KramReplyCancel

  • januari 22, 2013 - 11:53 e m

    Christina Leander on Facebook - Visst hade du ett tips på hur jag kan göra med min blogg så att det går att kommentera? Kan du försöka förklara för en novis hur jag ska göra?ReplyCancel

  • januari 23, 2013 - 9:59 f m

    Bea - Fina bilder, som alltid! Kul att du är på gång med photoshopkursen du också. Jag är färdig med min, men hade tänkt se om filmerna i vår för att repetera. Om du vill kan jag följa ditt tempo, så kan vi jämföra våra konstverk.ReplyCancel

  • januari 23, 2013 - 11:17 f m

    Marie Leander on Facebook - Nina, du loggar in på blogger. Klickar på din blogg. Väljer inställningar i vänsterspalten. Sen väljer du inlägg och kommentarer. Där väljer du att alla får kommentera. I valet nedanför kan du välja om du vill granska kommentarerna först innan de publiceras. På så sätt rikserar du ju inte att få några spamkommentarer in på bloggen. Hör av dig om du behäver assistans.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*