Månskenspromenad

Just när jag började fundera på att söka upp sängen ungefär vid midnatt natten till fredagen efter julafton så kom Pär med den utmärkta iden att gå ut på en promenad i månskenet. Sagt och gjort. Vi klädde oss för kylan, det var ca 15 minusgrader ute och det är vi ju inte riktigt vana vid nu längre. Jag tog förstås med mig kameran och stativet ut på promenaden.

Där ute var det helt otroligt fint. Utan måne och utan snö så skulle det vara becksvart och man skulle haft mycket svårt att se vägen utan ficklampa. Men nu var det nästan dagsljus, helt otroligt. Snön var gnistrande i månskenet. Tyvärr så lyckades jag inte alls göra det vackra rättvist i mina foton, så ni får tänka er mycket mer gnister på alla fotona för att komma i närheten av det vi såg.

En praktfull måne!

Vi gick ut på Svärdlång och gjorde några försök att fotografera Ulvåsa. Vi vågade inte gå så långt ut som vi skulle behöva för att få med hela huset på fotot.

Ännu ett foto på Ulvåsa. Ni börjar känna igen det huset vi det här laget va :)

Och ytterligare ett :) Lovar inte att det är det sista.

Alfs hus.

Alfs hus igen.

Kul, ägdes förut av Jan och Stina. Men nu är det en tysk familj som har det som semesterhus.

Kul igen

En liten och en stor älg har legat och sovit här.

Nygård som numera ägs av Pärs bror Klas.

Slätta, här bor Jan och Stina.

Tänk om man bara kunde fångat en bråkdel av allt ginster denna natt så skulle ni förstått hur vackert det var.

Smedkul, där bor Pärs kusin Kristina. Synd att dessa luftledningar finns överallt här i Svarttjärn, de gör sig inte så bra på bild.

Och förstås ännu en bild på Ulvåsa :)

Så har ni fått er en liten rundvandring i Svarttjärn. Ytterligare några hus finns det här men de fastnade inte på bild den här gången.

Att det var kallt ute märktes om inte annat på min kamera. Det var svårt att se resultatet av mitt fotograferande direkt i kameran eftersom det bildades ett lager av is på skärmen hela tiden. Inte var dag man behöver ta bort is från kameraskärmen precis.

När vi kom tillbaka till Ulvåsa så kröp vi upp i soffan och drack en varsin mugg varm och go glögg.

Sen var det ganska gott att krypa ner i sängen och sussa sött. Fast först var man ju tvungen att ligga och titta ut genom fönstret på allt det vackra innan man kunde sova.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*