På resande fot

I torsdags så åkte jag, Pär, Fredrik och katten iväg med en fullpackad bil från Kiel till Travemunde. Färjan var ganska folktom. Förutom  några lastbilschaufförer så kanske det var 10 små sällskap som åt middag i restaurangen. Kändes nästan lite märkligt att vara på en sådan stor färja med så lite folk. Men det är ju gott när det inte är någon trängsel. Pisen hade förstås intagit sin vanliga plats under täcket medan vi var iväg och åt. Måste vara otroligt varmt att ligga under det där täcket i flera timmar.

Men när hon fick sällskap i hytten så kom hon fram och låg sen största delen av natten ovanpå täcket. Efter att jag som vanligt sovit väldigt dåligt så var det uppstigning kl. 6 för att hinna med att äta frukost innan färjan kom fram till Trelleborg.

Kl 9 så kom vi fram till Sussanne i Laholm. Där känner sig Pisen hemma efter ha bott där i ett halvår. Normalt så trivs hon mycket bra där, men denna gång väntade en mycket otrevlig överraskning. Sussanne har nämligen precis skaffat sig två kattungar. När den ena kattungen fick syn på Lillpisen blev hon mycket glad och började spinna och ville genast fram och gosa. Tyvärr delades inte denna glädje av Pisen utan hon blev väldigt arg och sur. Så fort ungarna kom för nära henne så fräste och morrade hon. Jag tror inte att hon sov en blund på hela natten eftersom hon var tvungen att hålla vakt så att ingen unge kom för nära henne. Tyvärr var det så att ungarna hade hittat samma favoritställe att sova på som Lillpisen. Nämligen i lådorna under Sussannes säng. Så där låg de alla tre i varsitt hörn, ibland hörde man någon fräsa och då förstod man att någon av de små hade gått för nära. Otroligt att hon reagerar så starkt mot de små söta ungarna som inte sänder ut några som helst aggressiva signaler utan bara ville gosa.

Under dagen tog vi en sväng till Halmstad och handlade det sista på listan och passade även på att göra ett besök på August och Carl-Johans företag för att få se hur deras nya lokaler hade blivit. Efter att fått en rundvisning av August så kunde vi konstatera att de blivit mycket bra.

På eftermiddagen åkte vi iväg till Knäred där vi för en gångs skull var samlade hela gänget. Kul att få tillfälle att träffa Peter och Joy. Tack pappa och Gunnel för en trevlig kväll och god mat.

På lördag förmiddag så fick Pär i uppdrag att packa om bilen så att vi på något sätt skulle få plats med både Erika och hennes packning också i den redan överfulla bilen. På något sätt gick det och vid elvatiden så hade vi fiskat upp Erika och Fredrik i Halmstad och började vår resa mot Svarttjärn. Pisen som normalt inte tycker det är jättekul att åka bil njöt nog i fulla drag över att äntligen bli kvitt de där två små odjuren som inkräktat på ett av hennes favoritställen.

Strax efter att vi passerat Vänersborg så började det snöa och ju närmare Bengtsfors vi kom desto mer vinter blev det.

Väl framme i Svarttjärn var det ganska mycket snö.

Tur att det finns snälla släktingar som plogat vägen upp till Ulvo åt oss.

Nu återstod bara att få katten ur bilen :) Det var en mycket tveksam Pise som till slut med lite hjälp av en knuff i baken gick ut i den kalla läskiga snön.

Väl ute ur bilen tog hon genast sikte mot altandörren på andra sidan huset. Det är nämligen där hon brukar gå ut och in. Men för att komma dit var hon tvungen att forcera en massa läskig snö.

Skönt, äntligen framme vid ingången.

Det fanns en hel del snö på altanen.

Vi installerade oss i huset och avnjöt sedan raclette och vin från Bordeaux.

Fler rapporter från vårt vinterland kommer snart.

Ha det gott.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*