Fotbollshulliganer

Nu var det ett tag sedan det kom en uppdatering här, men nu ska jag försöka få till en sammanfattning.

Senast jag skrev här så sa jag att vi troligtvis skulle åka till Flensburg nästa dag. Men allt blir inte alltid som man tänkt sig. På lördag morgon körde jag iväg för att träna tennis med mitt lag. Ja ni läste rätt, läkaren har sagt att jag kan börja spela igen, har ni hört det förut :) Jag har nu hunnit med fyra tennistimmar och så här långt känns det ok, men jag litar inte helt på armen ännu. Det är bara att vänta och se hur det går i fortsättningen. I morgon är det dags för min sista akupunktur för denna gång. Sen får vi se hur det känns efter jul. Jag frågade vad nästa steg var om jag fick ont igen. Det finns massor av steg var det svar jag fick med ett leende. Jaha, bara att ha tålamod och hoppas på att jag inte behöver ta reda på hur många steg det egentligen finns :)

Tillbaka till lördagen nu då. Jag satt alltså i bilen på väg till träningen och slölyssnade på tysk radio. Plötsligt hörde jag att de pratade väldigt mycket om Flensburg, Kiel, tågstationen och poliser. Hmm, jag kopplade på koncentrationen och lyssnade lite mer aktivt. Det visade sig att det skulle vara fotbollsderby i Flensburg mellan Kiel och Flensburg samma eftermiddag och de förväntade sig mycket bråk och skulle ha massor av poliser på tågstationerna i båda städerna. Hmm, vi som tänkt att åka tåg dit samma eftermiddag. Jag nämnde för någon om våra planer och blev starkt avrådda från att åka tåg samtidigt som alla galna fans. Brukar tydligen vara ganska oroliga tillställningar de där derbyna. Så vi tog beslutet att stanna hemma istället och har fortfarande inte kommit iväg till Flensburg. Men lördagen blev ganska trevlig ändå. När vi satt hemma och funderade som bäst på vad vi skulle äta till lunch så ringde Patrik och bjöd oss hem till sig på lunch. Perfekt, vi tackade ja utan tvekan och satte oss på cyklarna och blev bjudna på en mycket god kycklinggryta. Tack för det Patrik. Sen blev det lite lampshopping och saffranjakt. Saffran hittades och på söndagen bakade Pär mycket goda lussebullar.

Här i Kiel har vädret haft lite svårt för att bestämma sig.

Ena dagen ser det ut så här

Nästa dag såhär

Sen efter lite regn såhär

Sen snö igen , då blev världen svartvit

Sen en härlig kall och solig vinterdag och färgerna kom tillbaka

Ena dagen såhär

Nästa dag såhär

Vår fyrfota vän tillbringar just nu helst den mesta tiden såhär

Men jag tyckte att hon skulle ut och uppleva lite snö. Det var inte populärt. Hon sprang genast och gömde sig under minibussen där det var snöfritt. Där satt hon tills hon blev insläppt.

Annars så har det inte hänt så mycket här. Vi har mest bara tagit det lugnt och slappat med undantag för en fest hos tennistränaren i fredags.

På onsdagar så tränar jag numera tennis kl. 8 på morgonen. Lite väl tidigt för mig egentligen, men vad gör man inte för att få chans att slå några bollar. Efter träning och dusch igår så gick jag ut på en promenad i det kalla och soliga vädret. Bäst att passa på att njuta av solen eftersom det från och med i morgon ska börja regna och i stort sett regna fram till jul enligt prognoserna.

Inget stoppar en Kielare som vill ut och springa, inte ens isbackar.


Nere vid Förde var det så stilla och vackert.

En början på lite isbildning på Förde.

Inte helt isfria vägar.

Lugnet före stormen i pulkabacken.

Jag gillar skyddsvallen som ska hindra barnen att åka ut på vägen. En hög med alla höstlöv.

Många fria platser på utomhusteatern.

Tennisbanorna vilar i väntan på våren.

I söndags var det julmarknad i vår lokala kyrka. Tennisklubben hade ett Gluehwein och korvtält. Det var välbesökt.

Inne i kyrkan så turades olika musikgrupper att visa upp sina färdigheter. Vi passade på att sitta och lyssna när Brittas dotters grupp spelade fiol. Vi är väl inga fiolfans egentligen, men vi var väldigt imponerade av deras uppvisning. De var otroligt duktiga och det var ett nöje att se och höra dem.

Idag har jag agerat färdtjänst åt Patrik som har opererat ut alla fyra visdomständerna på en gång. Usch, jag är inte så avundsjuk på honom just nu.

På måndag kommer Fredrik hit och om en vecka åker vi till Sverige. Oj, vad tiden rusar fram nu. Får se till att fixa resten av julklapparna snart.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • december 19, 2012 - 10:53 f m

    Elisabeth i Åhus - Så många härliga bilder på vad moder natur kan ställa till med! Tack för det! Har varit en dålig bloggläsare under en längre tid, men har gott om tid nu när man är rejält jetlagad! Välkomna till Sverige ni också! Hoppas att ni får en underbar jul & nyårsheg! Åhuskramizar från ElisabethReplyCancel

  • december 19, 2012 - 12:15 e m

    Elisabeth i Åhus - Härliga bilder som vi får tacka vår moder natur för! Naturligtvis gör fotografen även en fantastik insats! Har inte haft så mycket tid för bloggläsande den sista tiden men nu när jetlagen gör sig påmind så blir dagarna ganska långa, haha! Jag önskar dig och din familj mysiga helger framöver! Åhuskramizar från ElisabethReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*