Saturn i Kiel och rosa vitvaror.

Vet man inte vad man ska göra kl 6 en torsdagsmorgon så kan man ju alltid åka iväg och kolla in invigningen av Saturn i Kiel. Saturn är ett stort elektronikvaruhus som man förut fick åka till Hamburg för att besöka. Men nu finns de alltså även i Kiels centrum. Dock inte lika stort som i Hamburg. Kl. 6 i torsdags morse så slog de alltså upp portarna för första gången. Jag tyckte det var lite kul att åka dit bara för att se på alla folk :) Jag var inte ute efter några av deras öppningserbjudande. Men eftersom jag hade tänkt att köpa ett stativ till min kamera så tänkte jag att jag kunde ju passa på att titta på det när jag ändå var där. Det gick förvånansvärt smidigt att parkera och komma in i affären. Men när jag klev in i affären ca fem minuter efter öppning så såg jag hur det vällde in folk från rulltrappan som kom nerifrån gatan. Jag kom ju med hissen ifrån garaget. Ganska snart var det på vissa avdelningar helt fullt med folk. På stativavdelningen var det dock ganska lugnt och jag kunde i lugn och ro kolla in stativen och till och med prata med en ur personalen för att få råd i denna för mig helt okända värld. Han hälpte mig på ett bra sätt och jag bestämde mig för ett stativ och tog stativet ifråga och vände mig om för att gå mot kassan. Jisses, det var inte bara jag som skulle betala visade det sig. Kön till kassorna gick i mångdubbla led igenom hela affären. Gjorde man en snabb överblick över inköpen av de som stod i kön så kunde man snabbt konstatera att det måste ha varit ett riktigt bra erbjudande på en 42 tums tv och asus laptop. För någon av dessa varor hade nog 50 % av alla i köerna. Eftersom jag inte skulle köpa något som var extrapris på så la jag tillbaka mina tilltänkta inköp och njöt av att kunna gå förbi havet av människor och ta bilen och köra hem igen. Mina inköp fick vänta.

Gott om plats på sidorna, men alla folk i mitten står i kö.

Men jag funderade en stund på om jag inte skulle köpa den här rosa saken med inbyggt handfat. Tyvärr ser man inte kranen och handfatet så bra. Det var inte helt lätt att fota med iPhonen när en dam stod och knuffade mig i ryggen. Ändå var det inte särskilt mycket folk när bilden togs eftersom jag tog den på mitt återbesök idag :)

Snygg va? Ett rosa kylskåp med inbyggt handfat.

Men nej! Vad lurigt! Det var inget kylskåp, det var en tvättmaskin!
Vem i hela friden vill köpa denna tingest för ca 15 000 sek?

De hade även ett kylskåp med tyg på utsidan. Vem i hela friden vill ha ett kylskåp klätt i tyg i sitt kök. Inte så lätt att hålla rent precis. Nej, inget stativ, inget kylskåp och ingen tvättmaskin blev det för mig igår.  Däremot kunde jag konstatera att min bil stod parkerad i höjd med kyrktornet. Lite märklig känsla att befinna sig på samma höjd som tornet och nästan kunna ta på det. (återigen, sorry för den usla fotokvaliten.)

Idag fredag så gjorde jag då efter min akupunktur ett återbesök på Saturn och eftersom alla deras fina erbjudanden bara gällde på öppningsdagen så var det betydligt färre folk. Jag kunde köpa det tilltänkta stativet utan någon större väntetid i kassan.

Ett ett tidigare inlägg visade jag ju en för mig lite ovanlig automat, nämligen en cykelslangsautomat. Här kommer ytterligare en ny bekantskap för mig. Jag hittade den i det nya parkeringsgaraget inne i stan. En alkotestautomat! För 1 euro kan man kolla så att man inte har för mycket alkohol i kroppen innan man hämtar sin bil. Undrar om det är många som utnyttjar möjligheten?

Men sen har jag hittat en automat som jag verkligen har saknat här i Kiel. Ni som läst min blogg vet hur besvärligt det var för mig att växla in mina småpengar och efterlyste något liknande system som det de har i Houston. Och ser man på. Häromdagen hittade jag denna automat i vår livsmedelsbutik. Man matar maskinen med småpengar och som belöning får man ett presentkort på Famila. Perfekt.

Nu ska jag och Pär sticka till gymmet, imorgon tar vi nog tåget till Flensburg.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • december 7, 2012 - 11:16 f m

    Anna G i Beijing - Nihao Marie!
    Wow, jag skulle tänka mig ett sådan tvättmaskin : ) men kanske jag valt en annan färg…
    Kul att läsa din blogg, det var ett tag sedan jag kollade in på bloggar, har själv tappat lusten till att skriva….
    Kram från ett nu kallt Beijing (fast inte så kallt som i sverige)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*