Knaskatt

Vad har hänt med vår katt medan vi varit borta? Hon busar! Det brukar hon göra väldigt sparsamt annars. Men efter att vi kommit hem från Bordeaux så har hon blivit mycket gosigare, mycket busigare och mycket modigare. Nu kan hon faktiskt tänka sig att vara ute en liten stund utan att gömma sig under hyresvärdens minibuss. Ett stort framsteg.

En annan sak hon börjat med är att jaga muspekaren på datorskärmen. Förut har hon bara suttit på skrivbordet, helst på tangentbordet när jag försökt att fått något gjort. Men nu plötsligt har hon börjat intressera sig vad som händer på skärmen. Inte helt lätt att få något vettigt gjort när man har en stor svart katt som försöker hjälpa till.

Att hon alltid vill göra mig sällskap när jag är på toa är ingen nyhet. Men nu plötsligt har hon börjat med att hoppa upp och sätta sig i handfatet. Där sitter hon medan hon väntar på mig. Sätter jag på kranen så dricker hon. Det verkar nästan blivit en tvångshandling från hennes sida. Rinner det vatten från kranen så måste man dricka, punkt slut.

Och nuförtiden hittar vi ofta vår badrumsmatta så här. Vi lägger den tillrätta och hon knölar ihop den och låtsas att det finns något farligt byte under den som man måste jaga.

Ja, det är inte lätta att vara en katt med en massa överskottsenergi. Får hoppas att hennes mod att vara ute håller i sig så att hon  får göra sig av med lite energi där.

På tal om något helt annat. Måste bara få visa min poäng jag fick på ett ord i Wordfeud igår.

Vad säger ni om den början?

Jag erbjöd tjejen jag spelar med att vi skulle börja om, men hon vill fortsätta. Jag känner henne inte men vi har spelat mot varandra i säkert sex månader. Hon har nog lite plus på mig, men det är väldigt kul att spela mot henne för vanligtvis är vi ganska jämna. Någon gång vinner jag stort och någon gång vinner hon stort, men oftast så är det ”uddamålsseger” för någon av oss. Men denna omgång tycker jag lutar åt mitt håll, eller vad tror ni? Måste ju erkänna att det bara var tur att det var min tur att börja när ett sådant spelbord kom upp.

Idag har jag haft tyskalektion, sen bjöd Patrik mig på hemlagat igen. Vilken lyx, han ringer och säger att maten strax är färdig, jag cyklar dit, käkar supergod lunch, dricker en kaffe och cyklar hem igen riktigt mätt i magen. Och idag kommer jag vara väldigt social då det även står fika med Katja på schemat i eftermiddag. Min tyskalärare är ryss, Patrik är svensk och Katja är tysk, så det är lite blandning på nationaliteterna här :)

Nu har vi väl äntligen bestämt var vi ska tillbringa julen. Vi har velat fram och tillbaka så länge, men tills slut så bestämde vi oss för den slappaste och billigaste lösningen. Nämligen att fira både jul och nyår i Svarttjärn. Det uppskattas nog av Pisen skulle jag tro. Hon trivs på Ulvåsa.  Men det blir nog till att köra hela vägen eftersom djurhytterna på Stena såklart är fullbokade vid det är laget.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*