Hästar

I fredags morse kom Erika hit med Stenabåten kl. 9. Jag var där och mötte upp henne och sedan styrde vi bilen direkt mot Neumünster och det nyöppnade Outletcentret. Det visade sig vara väldigt likt outletcentret i Cypress, TX. Alltså ingen stor byggnad som rymde hundratals affärer utan en liten fantasiby full med små butiker. Måste säga att det är mycket trevligare när det är på det viset, särskilt när vi hade turen att ha topppenväder.

Vi kom dit lite innan öppning så vi kunde ta ett varv i lugn och ro och kolla vad det fanns för affärer.

Vi gjorde en del inköp och när vi gått varvet runt så tyckte vi att det fick räcka. Vi hade tänkt att kila in på Starbucks innan vi åkte hem, men där var det ungefär en mil lång kö, så vi skippade den iden och beslöt oss för att besöka Starbucks i Kiel istället.

Tillbaka i Kiel var vi hungriga och bestämde oss för att luncha på Vapiano. Vi hittade en plats på terassen och njöt i fulla drag av den för mig helt oväntade sommardagen. 20 grader och strålande sol i slutet av oktober. Härligt!

Erika njuter av sin pizza i solskenet.

 

När vi var mätta så promenerade vi bort till Block House där vi ville boka bord inför kvällen. Men se det gick inte. De tog inte emot några reservationer med tanke på att de ville ha plats till eventuella Baltic Horse Show relaterade personer som kom och ville äta där på kvällen. Men eftersom vi är ganska frekventa gäster där så kom en av tjejerna som känner väl igen mig och tipsar oss om att vi kan dyka upp i kväll utan att boka så är det bara till att vänta tills nästa lediga bord. Tack och vi ses i kväll sa vi och gick. Och på kvällen så gick vi dit igen och fick sitta i baren i fem minuter innan vi fick ett bord. Så det gick ju smidigt.

Innan vi åkte hem på eftermiddagen så besökte vi förstås då Starbucks. En icelatte satt fint en sån här härlig dag.

Nästa morgon hade jag och Erika biljetter till Baltic horse Show. Vi stack dit lagom till att se klassen som de två svenska tjejerna hoppade i. Jenny Johansson hade ju på torsdagen vunnit en tävling så vi var lite förhoppningsfulla om att få se en svensk vinst. Här kommer en massa hästbilder. Främst på de två svenska tjejerna.

Helena Lundbäck

Helena igen

Helena bjöd oss på en felfri runda och kvalificerade sig till omhoppningen.

Jenny Johansson

Tyvärr rev Jenny så hon kom inte med på omhoppningen.

Här kommer ett exempel på när det inte går särskilt bra.

De första hindrena går fint.

Men inför sista hindret kunde till och med jag se att det skulle gå åt skogen. Han red med alldeles för hög fart. Hästen sprang rakt igenom hindret och ryttaren kämpade tappert för att sitta kvar.

Men han hamnade på marken till slut. Men det verkade gå bra bra med både häst och ryttare.

Dags för omhoppning

Tyvärr rev ekipaget ett hinder så en sjundeplats tror jag det blev för Helena till slut.

En ganska ovanlig syn i Kiels centrum

När svenskarnas klass var avklarad var det dags för lunch. Det sammanföll turligt nog med att Pär kom med flygbussen från Hamburg efter att ha anlänt från Houston. Så vi strålade ihop på en restaurang och tog oss en lunch innan Pär åkte hem och vilade och vi fortsatte att titta på hästar.

Även i nästa klass var de svenska tjejerna på startlinjen.

Jenny Johansson

tyvärr blev det ett riv i denna omgång också för Jenny.

Men för Helena Lunbäck gick det bättre och här är det dags för omhoppning.

Hon red strålande och gick i mål som ledare. Tyvärr var det ett tyskt ekipage som sedan red lite snabbare så Helena fick nöja sig med en andraplats.

En vinnare tillsammans med rika män som skänkt pengar till tävlingen.

Helenas häst var inte helt nöjd med att stå still och hälsa på de rika männen eller bli filmad av tv.

Det var fri placering i arenan. Så under förmiddagen passade vi på att sitta på de sköna VIP-platserna. Det har man ju aldrig möjlighet till att göra under handbollsmatcherna.

Erika på VIP-plats i Sparkasse arena.

En liten fika blev det tid till mellan tävlingarna.

 

Tävlingarna höll på till sent på kvällen, men vi gav upp vid sextiden och cyklade hem och umgicks med Pär istället.  Efter middagen så slog vi oss ner i soffan och tittade på några avsnitt av intresseklubben. Bland annat ett avsnitt där Christer Fuglesang var med. I ett moment av tävlingen så skulle de komma på vilket som var det första djuret i rymden. Efter att alla gissat fel så fick de en ledtråd om att detta djuret fanns i köket. Christer sa då spontant de första svar som också dök upp i mitt huvud. Nämligen Kackerlacka. Anders Jansson som satt bredvid hånade då honom lite och ifrågasatte om Christer verkligen hade kackerlackor i köket. Ja, i Houston hade vi det svarade han då. Och precis så var det ju. Under vissa delar av året var det mer regel än undantag att man hittade ett par megastora kackerlackor i köket när man gick upp på morgonen. Men för en som bara bott i Sverige så är förstås detta ett otänkbart scenario. Tänk vad olika referenser vi har :) Även i Geneve och i Kina hade vi ibland kackerlackor inomhus. Men där var det de där små äckliga sakerna. I Houston var de stora och rejäla och efter ett tag så lärde man sig hantera det. Skillnaden mellan de stora och de små är att de små bygger bo i väggarna och och de kan vara tusentals kackerlackor i väggarna utan att du vet om det. Det problemet har börjat dyka upp även i Sverige. De stora kackerlackorna som vi hade i Houston levde egentligen ute i träden. Men ibland så gick de in i husen för att leta efter vatten och hittade sen inte ut igen. Och komma in i de amerikanska husen är ju ingen större svårighet för en kackerlacka. Vi hade springor mellan dörrarna som var ett par centimeter stora. Det var som en motorväg in i huset för insekterna. Men tydligen fanns det ingen motorväg ut eftersom de oftast låg på rygg och sprattlade när man kom upp på morgonen. Nåja, rätt svar på frågan var dock inte kackerlacka utan bananfluga.

 

På söndagen gick vi en liten runda och förundrades över alla dessa löv som har ramlat ner på marken. Och ännu mer förundrad blir man när man ser hur mycket löv det fortfarande sitter kvar på träden.

 

På måndagen tog jag med mig Erika som smakråd när jag skulle försöka hitta några kläder att köpa. Men vi fick ta en paus i shoppandet för att besöka min massör. Erika hängde med och satt och lekte med min iPhone under tiden. Och leker man med min telefon så får man ju skylla sig själv om någon bild råkar hamna här :)

Erika ser med fasa på hur massören behandlar hennes mamma :)

 

Efter behandlingen så fortsatte shoppingen tills det var dags för Erikas önskemål, Pizza Hut innan hon steg på Stenabåten tillbaka till Sverige.

Det var en trevlig långhelg tillsammans med Erika. Nu blir det väl till jul vi ses igen kan jag tänka.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram

  • oktober 25, 2012 - 9:52 e m

    Ditte - Jättefina bilder från hästhoppningarna. Vilken fart! Och vad roligt att vara på plats.
    Kul att Erika varit på besök och vad mycket ni hann med!Och hösten är på G även i Kiel!
    Kram1ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*