En seg söndag

Idag händer här inte mycket. Just nu skiner solen men förut regnade det riktigt ordentligt. Jag och Pär gjorde ett ryck och gick ner i källaren för att sätta ihop hyllorna som vår hyresvärd tyckte att vi skulle ha och kom och lämnade här en dag i våras. Då medföljde en monterare, men eftersom vi inte hade en aning om att dessa hyllor skulle komma så hade vi inte plats för att få dem på plats just då. Så nu skulle alltså jag och Pär fixa detta. Men det visade sig inte alls gå så lätt som vi tänkt oss. Inga verktyg behövdes utan allt skulle slås ihop med kraftigt våld. Detta kraftiga våld medförde förstås kraftigt ljud som fortplantade sig i hela huset. Kanske inte en sysselsättning som man ska ägna sig åt en söndag här i Tyskland. I Sverige hade väl ingen brytt sig, men här tror jag att det är lite mer noga med att det ska vara tyst på söndagar. Så det projektet får alltså vila ytterligare ett tag.

Men en hylla som kommit på plats är den vi köpte på IKEA igår. Det blir en del skor när man spelar tennis och är ute och springer och man för tillfället är tre personer i hemmet. Så för att få lite ordning på skorna och få det lite snyggare ute i trappan så inhandlade vi en hylla som Pär och Fredrik skruvade ihop igår. Inga problem där. Tacka vet jag IKEA istället för tyska hyllor utan skruvar.

 

I torsdags hade vi besök av Pärs fd. klasskompis från Halmstad Högskola. Det var Roger som hade tagit flyget ner till södra Tyskland för att hämta upp en bil och som passade på att övernatta här på väg hem. Det tyckte vi var en väldigt bra ide av honom. Väldigt trevligt att få umgås några timmar med Roggan oh bli uppdaterad om han och hans familj. Tack för att du tog dig tid att stanna över här Roger.

I tisdags fick jag ju klartecken från läkaren attt spela tennis igen. Jag har nu spelat två lugna och korta gånger med Fredrik och ett hårdare träningspass med laget. Och, peppar peppar, än så länge känns det bra. Ja, i armen vill säga, jag var allt lite mör i kroppen efter tvåtimmarspasset i fredags med laget:) Jag är väldigt medveten om att allt kan slå till plötsligt igen när inte sprutan räcker längre. Men jag passar på att njuta så länge jag kan och hoppas på det bästa. Känns i alla fall väldigt bra att kunna dricka ett glas vatten utan att fasa för känslan när man lyfter upp glaset. Jag slog inga servar och slog inte på några högar bollar, det vågar jag mig inte på ännu. Men det var sååå roligt att få spela igen.

Lagom till att vi i veckan köpte biljetter till alla gruppspelsmatcherna i CL-handbollen här i Kiel så blev det klart att Niclas Ekberg har skrivit på ett treårskontrakt för de svartvita. Det gillar vi skarpt. Alltid roligare om det finns många svenskar i laget.

Vi hade tydligen spenderbyxorna på oss under veckan som gått, för förutom handbollsbiljetter och skohylla har vi också bokat hotell, tåg och biljetter till den stora fotomässan i Köln i slutet av september. Ska bli kul att både se Köln och att besöka en stor mässa igen.

I onsdags hade jag Linda och Patrik här på lunch och senare på kvällen så blev det en kaffe med Katja. Känns bra att ha goa vänner att tillbringa lite tid med.

I veckan som kommer ska jag och Fredrik nog åka till Hamburg en dag för att lämna in mitt objektiv för bedömning. Usch, det är så tråkigt att det gått sönder. Hoppas verkligen att det är rimligt att laga det.

Nej, mycket mer fanns inte att rapportera. Förutom att det under tiden jag har skrivit dessa ganska få rader har vädret gått från solsken till kraftigt regn och åska.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • augusti 27, 2012 - 4:57 e m

    Ditte - Så skönt att du kan vara i gång med tennisen igen! Om än med vissa begränsningar….
    Kul med lite projekt och resor på G. Fotomässan i Köln låter spännande, liksom handbollen förstås. Sen att lite monteringspyssel tillkommer piggar bara upp. Nåja, kanske inte en söndag. Och visst är IKEA bra att tillgå!
    Vädret här har inte heller varit det bästa i helgen, men efter regn kommer sol. Hoppas vi!
    Kramar!ReplyCancel

  • augusti 27, 2012 - 5:17 e m

    Roger - Tack för gästfriheten, alltid lika trevligt att träffa er. Resan hem gick bra även om det var många mil kvar som ni sa. Skönt att bilen var OK, det tyckte även familjen som tur va !
    Sjävklart finns det alltid en mikroskopiskt tunn filt för er här att ligga på om ni har vägarna förbi. Har hört att det är bra mot tennisarmbåge….nej, nu skall jag iväg och spela KM i tennis. Dubbelmatch väntar, håll tummarna. Hoppas vi ses snart/RogerReplyCancel

  • augusti 27, 2012 - 5:31 e m

    Marie - Skönt att höra att resan hem gick bra och att familjen godkände bilen. Vad kul med KM, lycka till, ser fram emot att få se prispokalen sen :)

    Hälsa Maria och pojkarna.
    Kram /MarieReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*