Leker naturfotograf med lite blandat resultat.

När vi var i Svarttjärn så promenerade vi över hygget som ligger bredvid Ulvåsa. Där var det full aktivitet på småkrypen. Då blev jag lite sugen på att försöka fånga dem med kameran istället för att bara irritera mig på dessa surrande saker.

Jag försökte att använda mitt braiga Canon 70-200 mm, men hur mycket jag än försökte så ville den inte fokusera automatiskt. Förklaringen fick jag dagen efter när vi var ute på Svärdlång och vaktade maran. Då kunde det inte heller fokusera och då förstod jag att det helt enkelt var sönder. Sååå himla tråkigt. Jag har ringt till Canon och fått telefonnummer till verkstäder både i Sverige och i Hamburg. Jag ringde till Sverige och de berättade att eftersom jag inte köpt objektivet i Sverige så är det bara ett års garanti, köpt i Sverige är det två år och jag hade precis klarat mig. Nu är alternativet att skicka in det för att få ett kostnadsförslag som kostar 700 kr för att se om det är värt att laga. Är det någon som erfarenhet av detta?

Nåja, jag fotograferade lite med manuell fokus och med mina andra objektiv istället och nu slänger jag in lite bilder här. Helt klart är att jag behöver träna lite på att fotografera närbilder på småkryp, men det var väldigt intressant att se hur mycket det egentligen finns att se om man verkligen tittar efter. Nu var det ju helt myggfritt vilket underlättade väldigt, annars hade jag inte stått ut en minut ens.


Som sagt, lite blandat resultat, övning ger färdighet heter det ju, så jag får öva på. Men det här är nog min favorit.
Och ett par bilder på Ulvåsa såklart :)
Nu ska vi ut och njuta av högsommarvärmen här i Kiel.
Ha det gott och ta hand om varandra
Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*