OS-minne

Ja, nu i OS-tider så kommer många minnen från 2008 tillbaka. Igår t.e.x dök plötsligt ett bekant ansikte upp på prisutdelningen i herrarnas simning. Bröstsim tror jag att det var. Det var Brendan Hansen som jag, Pär och Fredrik flög tillsammans med till USA när vi flyttade från Beijing till Houston. Det jag minns mest av Brendan är dels att han tyckte att Beijing hade klarat av sitt värdskap på ett fantastiskt sätt. Som utövare var han mer än nöjd över arrangemanget och jämfört med var Aten hade presterat var Beijing helt outstanding. Dels att han tyckte synd om mig som skulle flytta till Houston. Själv bodde han i Austin och tyckte det var en fantastisk stad, men att Houston som bara ligger 3 timmars bilresa därifrån var helt otänkbart för honom att bo i. Vilken tur att det visade sig att Houston hade mer att bjuda på än vad Brendan sa :)

 

Närmre än så här kom inte vi svenskar en guldmedalj från Beijing OS

 

Även Matt Grevers kommer att starta i årets OS. Får väl hålla lite extra på honom.

 

Ian Crocker var också med på planet, men vad jag vet så är han inte med i Årets OS.

Inlägget om flygresan finns på min Kinablogg.

Igår blev ju Jörgen Persson utslagen ur singelspelet i sin sjunde OS-start. Mäktigt. Även Jörgen påminner mig om en händelse i Kina. Nämligen den lite annorlunda resan till Hangzhou som vi gjorde för att se Elitseriematchen mellan Ärtemarks och Rekord. Det var en märklig resa på många sätt. En märklig händelse var när jag och Pär blev placerade tillsammans med en febersjuk Jörgen Persson vid kvällens middag. Oväntat men väldigt trevligt. Det var trevligt att få prata med Jörgen och höra några av hans historier från hans långa karriär.

Tyvärr har jag inte tillgång till originalbilden här i Sverige, så denna lilla bild har jag knyckt från min egen blogg.

Hela den konstiga men typiskt kinesiska histoien om pingismatchen kan ni läsa på min kinablogg. Återigen, vad roligt att kunna gå tillbaka och bli påmind om saker som hänt. Önskar bara att jag någon gång skulle orka slutföra mitt arbete att göra en tryckt bok om mina bloggar. Men det är ett stort arbete att slutföra så jag får se om jag får inspiration till att fortsätta med det.

Slutligen blir det ännu en bild i från Beijing OS. Birdsnest med OS-facklan brinnande. Bilden är tagen den kväll som Bolt slog världsrekord på 100 m. Det är verkligen en fin byggnad.

I morgon är det 20 år sedan jag och Pär hastade iväg till Näl så fort barnvakterna farmor och farfar dykt upp och 20 minuter efter vi anlänt till sjukhuset så föddes Fredrik. Han får fira sin 20-årsdag själv eftersom han befinner sig i Falkenberg, men vi räknar med att fira honom på lördag istället.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • augusti 2, 2012 - 1:58 e m

    Ditte - Vilken härlig återblick till OS i Beijing.Vilka minnen! Och vad spännande med er flygresa och alla idrottsmän. Fantastiskt! Tänk att se en guldmedalj på så nära håll!
    Och nog tycker jag att invigningen av OS i Beijing var maffigare än Londons.Men å andra sidan var de helt olika….Och tack för spännande och rolig läsning i din kinablogg om pingismatchen. Jag tog en repris!
    Fira nu sonens 20 års dag och ha det bra.
    Kramar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*