Ensam igen

Igår åkte Sussanne och Ella hem till Laholm igen. Som tur var fick vi lite sol och värme även här innan de åkte hem. Det hade ju varit tråkigt om de bara fått regn här medan det var högsommarvärme i Laholm.

På onsdagen tog vi ytterligare en skogspromenad. Denna gång gick vi runt tjärnet. Som vanligt blev det en del klättring )

 

 

En bit på väg runt tjärnet.

Andra sidan av tjärnet. Bara resten kvar.

 

Efter en bra promenad med en hel del kantareller hittade på vägen tog vi ett stopp vid badplatsen. Fåren tyckte nog att det hade varit bättre om vi inte hade gjort det. De ville nog vara ifred.

Det var jag och Ella som vågade oss i vattnet. Ella var först i. Liiite kallt var det allt innan man doppat sig första gången.

Men när man väl doppat sig så är det inga problem med att hoppa många gånger från bryggan, i varje fall för vissa.

Istället för att hoppa från bryggan kan man roa sig med att fotografera vattenväxter.

Väl tillbaka på Ulvåsa var snickarna i full gång med att snickra balkong. Så nu kan man gå ut genom dörren på övervåningen utan att ramla ner på marken. Det känns ganska bra tycker jag :) Balkongen förändrar utseendet en hel del till det sämre tycker jag. Men nu kan man använda rummet på övervåningen, vilket man inte kunde förut om man inte hade för avsikt att basta.

 

En halvfärdig balkong

 

I går torsdag åkte Sussanne och Ella tillbaka hem och jag och katten blev återigen ensamma här. Får hoppas att Pär kommer på söndag som de senaste planerna är. Egentligen var det meningen att han skulle komma i morgon lördag, men så blev det inte, så nu hoppas vi på söndag.

I förrgår släpptes det nya operativsystemet till Mac. Klart man ska uppgradera tyckte jag. Och det är ju egentligen en snabb sak att göra. Men har man en internetuppkoppling som vår så är det inget man gör på en kvart precis. Ett och ett halvt dygn tog det att ladda ner 4.34 GB. Men när jag gick upp i morse så var det äntligen hemladdat. Återstod bara installationen. Jag såg till att strömsladden satt i, det brukar rekommenderas att man inte kör med batteridrift när man gör stora installationer eftersom installationen inte får avbrytas när den väl kört igång. Allt var i ordning och jag tryckte på installera. Vad händer tror ni? Jo, strömmen i huset försvann Neeej, inte nu. Jag kollade säkringarna men allt såg bra ut, så jag antog helt riktigt  att det var något externt fel. Jag gick in på vattenfalls hemsida med min padda och möttes av följande besked.

 

VA! av 48 kunder i hela Västra Götaland som har driftavbrott så är jag en av dem. Fast när jag första gången tittade på deras sida så stod det faktiskt 55 kunder, så när jag tog denna bild så hade ju faktiskt några fått strömmen tillbaka. Men jag var alltså inte en av dem. Gissa om jag var nervös innan installationen var klar. Men det gick vägen. Installationen var klar på ca 30 minuter och jag hade gott om batteritid kvar när det var klart som tur var. Annars hade jag väl fått lämna in min ev. kraschade dator till Vattenfall :) Och en stund efter att jag var färdig med installationen fick även jag strömmen tillbaka och jag kunde dricka mitt efterlängtade morgonkaffe.

Ikväll blir det väl till att titta på OS-invigningen i min ensamhet. Annars var det vid OS-invigningen 2008. Då satt vi och åt på den fullsatta J-O Waldner restaurangen i Beijing. Åhh, vad jag blir nostalgisk när jag går tillbaka och tittar i min blogg från Kina. Man får verkligen en längtan tillbaka till staden och till alla vänner. Jag är verkligen jätteglad att jag beslutade mig för att börja blogga när jag bodde i Kina. Det är så kul att gå tillbaka och titta och läsa och bli påmind om saker som man redan glömt. Det är verkligen något jag rekommenderar för alla, att dokumentera digitalt. Det blir ju så mycket mer levande när man på ett så enkelt sätt kan lägga med bilder. Sen är det ju upp till var och en om man vill göra dokumentationen tillgänglig för alla och en var. När vi flyttade  till Geneve 1999 så hade inte bloggandet tagit fart, så då hade jag en hemsida, men det tar ju betydligt mer tid att uppdatera så den orkade jag inte hålla i liv.

 

Herr Waldner själv dök upp på restaurangen.

Hela inlägget om invigningskvällen finns här 

Tänk att det redan har gått fyra år sedan vi fick vara med om allt roligt om hade med Beijing OS att göra. Det var verkligen en upplevelse att få se flera av tävlingarna på plats. Att t.e.x se Bolt slå världsrekord på 100 m var inte helt fel. Ganska hög stämning kan man säga. Om det kan man läsa här

Nog för idag. Nu ska jag gå ner och stänga av den finskspråkiga radion som står på där nere. P4-timmen mellan 18-19 är inte så intressant tycker jag :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*