Bullbak och skogspromenad

Igår körde Sussanne och Ella ifrån det fina sommarvädret som äntligen kommit till Halland och hamnade istället i regnet i Bengtsfors. Snacka om nerköp.

Men vi lät oss inte nedslås av vädret utan stannade inne och ställde till bullbak. Jag och Ella bakade med Sussanne som hejarklack. Det visade sig att jag och Ella var ett bra team och lyckades få till båda fina och goda bullar.

 

Efter det lyckade bullbaket kände vi oss oslagbara och gav oss på det oerhört komplicerade receptet på havreflarn:) Men när det fattas en ganska viktig ingrediens så är det inte helt lätt att lyckas. Smaken var det inget fel på, men konsistens och utseende hade väl lite mer att önska.

 

Våra havreflarn hoplagda med chokladkräm emellan.

Idag tisdag fortsätter solrapporterna strömma in från Halland och här i Dalsland oregnar det när vi stiger upp. Bäst att passa på när det inte regnar tänker vi och beger oss ut i skogen utrustade med byttor och bullfika. Och kan ni tänka er, några små solglimtar fick vi uppleva på vår skogspromenad. Och en hel del kantareller hittade vi trots att vi bara höll oss till skogsmaskinsspåren. Blåbär är det däremot inte så gott om.

Men de få blåbär som fanns var stora och fina, så jag och Ella lyckades få ihop en liten burk tillsammans medan Sussanne mest koncentrerade sig på att plocka kantareller.

 

En fika med sjöutsikt tyckte vi passade bra.

 

Bara de där två Laholmarna kommer fram till fikastället någongång :) Inte helt lät att ta sig fram ibland.

 

Jodå, de kom fram till slut och vi kunde sätta oss och smaska i oss våra bullar.

 

Ella med munnen full med bulle.

 

Även lingonen börjar bli mogen och det ser ut att bli lite större tillgång på lingon än blåbär i år.

Efter fikan gällde det bara att ta sig ut från djungeln av smågranar. Inte helt lätt när man har korta ben och tunna byxor.

 

Men ut från skogen kom vi och bestämde oss för att gå ner en runda till Svarttjärnet innan vi gick hem. För att ta sig dit får man för tillfället gå igenom fårahagen.  Då gäller det att se vart man sätter fötterna annars kan det lätt hända att man trampar i färskt fårbajs.
Ingen av oss ville bada. Men doppa fötterna var ganska skönt efter att gått i skogen med gummistövlar.
Nybadade fötter.
Lite lagom trötta tog vi den mest komplicerade vägen hem. Det märks att det inte är så många barn som springer mellan stugorna längre. Gräset är inte så nertrampat som det var för några år sedan. Nu får man skapa sig sin egen väg.
Lagom till vi kom hem så tittade solen fram och kvällen påminde faktiskt om en bra svensk sommarkväll.
 Nej, nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är halv två och i morgon har snickaren hotat med att komma hit så då kan man inte sova till kl.10.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • juli 27, 2012 - 11:01 f m

    Ditte - Härliga bullar och sååå fiina! Tror nog även att havreflarnen smakade bra.

    Och som alltid härliga naturbilder! Vi får nog ta oss en skogstur vi också. Kantareller lär det finnas gott om.
    Kramar från ett Stockholm badandes i sol.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*