Avslutningsfyrverkeri

Kieler Woche avslutas alltid med ett stort fyrverkeri kl 23.00. Då är det populärt att befinna sig på ett av de alla fartygen som finns i Kiel under veckan. Vi hade fått erbjudande genom en kollega till Pär att åka med det Holländska fartygen Banjaard. Det såg ju inte särskilt hoppfullt ut med vädret när regnet bara öste ner hela dagen. Men vi packade iallafall matväskan och gav oss i väg till kajen där båten skulle vänta. Vi mättes av Pärs kollega som var utrustad för regn från topp till tå. Lika väl utrustade var inte vi även fast vi hade både regnbyxor och regnpochos. Men på fötterna var det lite sämre ställt. Men vi klarade oss fint iallafall. Det fanns som väl var ett sällskapsrum där de flesta av sällskapet på ca 25 personer fick plats. Man fick helt enkelt turas om att vara uppe på däck eller nere i värmen.

Såklart måste man ha en Kieler Wocheflagga upphissad.

Tur att man inte tillhörde besättningen och behövde utföra detta balansnummer.

Även Pär fick rycka in och dra i några rep. Vad jag kan avgöra så skötte han sig alldeles utmärkt.

Lite regnskydd fanns det även att få uppe på däck.

Våra goa gäster, Staffan och Ewa från Västerås.



Ser ni galningarna uppe i masten?

Pär och ”hans” fabrik.

Alldeles i lagom tid gled vi in mot Kiel och möttes av en vacker syn med alla dessa upplysta båtar.


Klockan 23.00 drog så fyrverkeriet igång. Precis som till det berömda fyrverkeriet i Geneve så var det musiksatt. Lite extra glad blev man när det började med att spela Loreens Euphoria till den första delaen av fyrverkeriet. Ganska maffigt var det, men de har en bit kvar för att nå upp till Geneves standard. Och det bästa av allt var att precis lagom till fyrverkeriet så slutade det att regna. Vi är väldigt glada att vi tog chansen att följa med på denna fyratimmarsresa med detta fartyg. Det var en annorlunda upplevelse. Men nästa år så tror jag att vi tittar på det från land. Men som sagt, en riktigt trevlig upplevelse trots busvädret. Tyvärr har jag inget foto från utsidan av vårt fartyg eftersom det låg utanför två andra fartyg när vi klev på. Men är ni nyfikna kan ni kika på deras webbsida. www.banjaard.net 


 
På måndagen var det dags för våra gäster att åka tillbaka till Sverige. Jag körde dem till tåget på förmiddagen, sedan skulle de tillbringa dagen i mysiga Lubeck innan de steg på planet på kvällen.
Tusen tack Staffan och Ewa för att ni återigen tog er tid att komma och hälsa på. Det är verkligen supertrevligt att ha er här. Hoppas att vi kan få till en träff även senare i sommar.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram/Marie
  • juni 30, 2012 - 9:07 e m

    Ditte - Härliga bilder! Förstår att det finns mycket att se och göra och tillsammans med vänner blir det ju ännu trevligare.
    Hoppas det löser sig med katt+Sverigeresa!
    Kramar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*