Windjammerparade

Under lördag förmiddag var det då dags att packa kaffetermosen och den överblivna tårtan och sätta sig i bilen för att åka ut till Friedrichsort för att se den omtalade Windjammerparade. Vi anade att det skulle vara mycket bilar på väg ner till stranden, så vi tog det säkra före det osäkra och parkerade långt ifrån stranden. Att sen hitta vägen till rätt ställe var inte särskilt svårt. det var bara till att följa den strida ström med folk och fordon som var på väg till samma ställe som vi.

Det var otroligt mycket folk nere vid stranden, men ändå inga problem att hitta något bra ställe att slå sig ner på. Vi hann precis smaska i oss tårtan innan de första fartygen gled förbi oss.

Det var otroligt häftigt att se alla dessa fartyg komma förbi i parad. Man kan ju fundera lite på hur alla dessa båtar fick plats inne i Kieler Förde där de startade denna parad. Och hur kan de klara av att köra så nära varandra utan att det blir krockar? Vi hann även med att slappa lite i solskenet efter att alla skepp hade kommit förbi. Men sen blev det lite bråttom för att klara sig till bilen innan regnet kom över oss. Vi klarade oss inte helt, på vägen hem började det regna, men som tur var var det bara några droppa, så det var knappt lönt att fälla upp paraplyet.

På kvällen gick vi ner till den berömda fiskrestaurangen Gosch för att få tillfälle att smaka på maten som alla talar så gott om. Vi hade bokat bord, så vi fick plats inne i båten, annars så är de flesta platserna utanför båten.

Maten smakade bra och det var trevligt att sitta där en stund och titta på folk. Dock var inte Fredrik så förtjust i alla bönor han fick tillsammans med sin lax, så han behövde komma iväg och få i sig lite annan mat :) Men nu har vi sett vad det har att erbjuda och vi gör nog ett återbesök även nästa år.

 Vi promenerade vidare bland folkmängden, drack lite jordgubbsdrinkar och Fredrik fick i sig lite kycklingvingar. Men det gäller att ha tid på sig när man ska ta sig fram. Man är inte ensam precis.
När klockan närmade sig halv nio så promenerade vi bort till Forstbaumschule för att titta på matchen mellan Spanien och Frankrike. Perfekt att sitta ute i den inte allt för kalla kvällen och titta på fotboll.
Söndagen bjöd på ordentligt regnväder och det blev en innesittardag med golf på tv innan det var dags att packa matväskan för att ge sig iväg till fartyget Banjaard som vi skulle tillbringa kvällen på. Mer om det kommer senare.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*