Midsommar i Kiel

Våra kära vänner Staffan och Ewa kom i god ordning till Kiels järnvägsstation där jag kom och mötte dem. Promenaden dit är lite drygt 3 kilometer lång. Men eftersom det var Kieler Woche så tog promenaden betydligt längre tid. Jag var ju tvungen att stanna och titta på diverse saker, gå lite omvägar för att kolla lite närmre på en del saker och så var jag förstås tvungen att stanna och köpa en mjukglass med lakritsströssel.

Det är många olika slags båtar som ska samsas om platsen inne i Kieler Förde

När jag promenerade till järnvägsstationen så sken solen och jag var tvungen att ta av mig jackan för det blev väldigt svettigt. Gott att se solen en stund på midsommarafton. När jag mött upp våra gäster promenerade vi bort till gågatan och satte oss och mumsade i oss varsin korv som vi sköljde ner med lite öl. Ett perfekt sätt att börja ett tysklandsbesök på. Medan vi satt och gottade oss så drog väldigt mörka moln över oss och snart var regnet där. Men efter att vi tagit skydd under ett tak ett tag så slutade det regna och vi kunde fortsätta vår promenad hemåt.

Det var ju midsommar så såklart skulle vi äta sill och potatis och självklart skulle det avnjutas utomhus. Det blev precis som det ska vara en midsommarafton. Alltså så flyttades matbordet bort från det skyddande taket vid solsken, in under det skyddande taket vid regn och åter ut från taket osv osv. Alltså precis som det sig bör. Ingen skillnad alltså på Svensk och Tysk midsommar.

Det blev jordgubbstårta till efterrätt. Dock utan svenska jordgubbar, men de tyska var faktiskt precis lika goda.

Efter maten gick vi ner till Kielline för att kolla in Kieler Woche och förhoppningsvis få se Tyskland spela sin kvartsfinalmatch mot Grekland.

Att titta på folk och få sig något att dricka var inga problem.

Många fartyg att titta på under Kieler Woche

 

Under kvällen fick jag också en förklaring på varför det fanns så många blå bollar i vattnet jämt. Det var nämligen vattenballonger som man fick köpa för valfritt pris och sedan försöka träffa denna galna man med. Staffan köpte tre bollar och jag kastade en av dem. det skulle jag inte gjort. Ett mesigt kast blev det, men det värsta vara att det kändes riktigt ordentligt i armen. Det gick liksom en stöt genom hela armen och sedan dess har jag haft riktigt riktigt ont. Hur gick det för lingångaren då? Jodå, han klarade sig hela vägen utan att bli blöt. Riktigt skickligt måste jag säga och en riktigt kul ide.

 

Att få se fotboll nere vid Kielline kunde vi däremot glömma. Just som matchen skulle börja började det regna ordentligt och alla ställen med tak blev förstås snabbt överfyllda. Då beslutade vi oss för att ta en snabb rusch till Tennisklubben och titta på matchen där istället. Som vanligt när Tyskland spelar så var där mycket folk och det var trevligt att kunna sitta där och se Tyskland vinna en enkel seger.

Lördagen började vi med att ta bilen ut till Friedrichsort  för att se den berömda fartygsparaden. Mer om det i sett senare inlägg.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

 

  • juni 27, 2012 - 5:31 e m

    Ewa Noren on Facebook - Tack for senast – det var en jattetrevlig och lyckad midsommarhelg!!!
    Hoppas vi aven kan ses senare i sommar. KramReplyCancel

  • juni 27, 2012 - 5:44 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack själva, det är så kul att ni tar er tid att åka hit. vi får hoppas att vi får till en träff senare i sommar också. Fler bilder på bloggen är på gång. KramReplyCancel

  • juni 30, 2012 - 9:11 e m

    Ditte - Mysig midsommar även hos er! Och visst går det lika bra med de tyska jordgubbarna. Men i fotboll blev det ingen tysk seger….
    Spännande attse Italien spela mot Spanien i morgon.
    Kram!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*