Städdag innan vi drar till Halmstad

Vilken tur med vädret vi haft. Idag är det kallt och molnigt och de två senaste dagarna har varit lite blandat med sol, värme, kyla och regn. Men alla dagarna innan dess har ju varit helt fantastiska. Det är nog tur att vi får känna på lite kyla innan vi åker härifrån så att vi kommer ihåg hur det faktiskt oftast är i Sverige.

Två bröder sitter och tar igen sig efter hårt arbete i solen.

Min förkylning blev som väl är ganska kortvarig. Nu har jag bara lite rosslig i hals och näsa, men det är inget som påverkar mig.

I söndags drog jag på mig mina nya halvlånga byxor med inbyggd cykelbyxa och så cyklade jag och Pär till Gustavsfors. Vi trampade på riktigt ordentligt (ja, allting är ju relativt, för oss var det hög fart). Det är bara 15 kilometer dit, men för oss som inte är så vana att cykla långt och snabbt så kändes det i benen när man var framme.

Glass och vatten smakade bra i värmen.

 Vattnet vid Gustavsfors är en del av vackra Dalslands kanal. Nere vid vattnet är det väldigt fint och där finns bad, gästhamn, restauranger och boende, men i övrigt har väl Gustavsfors inte så mycket att bjuda på :)

Under veckan har jag roat mig med att tvätta altanen runt hela huset med högtrycks tvätt. Det låter ju inte så betungande precis. Och det var det inte heller, men det var inte så smart att hålla munstycket med höger hand kände jag efter ett tag. Jag gick över till vänster hand, men skadan var redan skedd. Riktigt ordentligt ont i armbågen fick jag av detta enkla arbete. Men rent och fint blev det på altanen. Ett litet tips till er alla som har målat huset med Falufärg, försök inte att ta bort smuts från väggen med högtrycksspruta.

Annars så har jag och katten ägnat oss åt fågelskådning. Sädesärlorna som häckade under vårt tak i fjol är tillbaka och håller för fullt på att mata sina små. Jag tyckte att det var lite märkligt att de matade redan nu eftersom de höll på att mata efter midsommar när vi var här förra året. Men efter att ha läst på lite så inser jag att de hinner med två kullar på en säsong. Så det är alltså bara första omgången småttingar som matas just nu. Tur att vi hunnit åka härifrån innan de små ska ut och flyga. Pisen har efter några halvhjärtade försök gett upp tanken på att fånga en Sädesärla. Men jag antar att de små skulle vara ett lättare byte för henne. Men som sagt, nu nöjer hon sig med att ligga och betrakta dem när de spatserar på taket eller på altanen.



Vi har även haft lite större djur på besök.

 

Om ni tittar riktigt ordentligt ser ni rådjuret till häger i bild. Pisen följde med stort intresse detta märkliga djur. (fotat med ipaden)

Ett annat djur som har varit på besök här är hunden Elsa. Vanja och Bosse var här i lördags kväll och vi grillade revben och slötittade på slagerfestivalen. Och så klart var hunden Elsa med. Elsa är uppvuxen med katter runt sig, så hon bryr sig inte ett dugg om katter. Hon bara konstaterade med en blick att det låg en katt i trappan och stirrade på henne. Kanske denna nonchalans bidrog till att Pisen faktiskt vågade sig ner för trappan till slut. Hon till och med låg i samma soffa som Elsa en stund. Dock helt i varsin ände. Elsa sov gott i sitt hörn medan Pisen låg med stora ögon i sitt hörn och höll koll på Elsa.

Idag blir det till att städa huset inför avresan i morgon. Släpet är fullastat med prylar som ska med till Erikas lägenhet. Gott att vi blir av med lite grejer och bra att det kommer till användning. Ska bli intressant att återse Maratonvägen, det var några år sedan sist.

Pär har roat sig lite med att köra med röjsågen och räfsat så att det nu ser lite prydligare ut även utanför huset.

Nej, nu väntar dammsugaren.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/ Marie

  • maj 30, 2012 - 3:25 e m

    Elisabeth i Beijing - Nu gör jag ytterligare ett försök att kommentera på din blogg! Inte helt lätt ska jag säga. Skam den som ger sig!
    Vill bara säga att du har fantastiska bilder på din blogg!
    Hoppas att du snart är ok i din arm! Håller tummarna!
    Förstår att Sverigevistelsen var njutbar.
    Beijingkramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • maj 30, 2012 - 7:56 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Sverige är fantastiskt! När är det dags för er att komma hem för gott?ReplyCancel

  • maj 30, 2012 - 9:05 e m

    Marie Leander on Facebook - Ja visst är Sverige fantastiskt! Vi blir nog kvar i Tyskland ytterligare några år ( okänt hur många) innan vi är tillbaka i Sverige för gott. ReplyCancel

  • maj 30, 2012 - 10:49 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Då får ni komma till Lysekil och hänga med på en båttur i vår härliga Albin 25:a.ReplyCancel

  • juni 4, 2012 - 8:54 e m

    Ditte - Underbara sommarbilder! Kanske skulle man ta sig en liten titt på Dalsland. Det var många år sedan….
    Hoppas både hals och arm blir bättre och bättre.
    Kramar!ReplyCancel

  • juni 5, 2012 - 2:23 e m

    Marie - @Ditte. Dalsland är vackert. Ni är välkomna att hälsa på oss. Samtidigt kan en tur på Dalslands kanal rekommenderas. Båt mellan Bengtsfors och Håverud, sedan rälsbuss tillbaka till Bengtsfors.
    KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*