I Sverige

Båtresan gick över förväntans bra. Jag var lite orolig för hur djurhytten skulle vara. Men det visade sig vara en väldigt fräsch hytt. Pisen försökte givetvis genast hitta ett ställe att gömma sig på inne i hytten. Men det var inte så lätt gjort. Så hon la sig ganska snart till rätta uppe på en liten avsats vid huvudändan på sängen med huvudkudden som ett litet skydd mot omvärlden. Att Pär satt bredvid med jobbsamtal i mobilen kändes nog ganska tryggt också :)

Efter en stund vågade hon sig på att gå omkring i hytten. Fönstret var extra spännande. Hon tittade intresserat på vattnet som skummade runt färjan.

När det var dags att sova så bestämde hon sig för att sova tillsammans med Pär i överslafen. De två snusade så gott däruppe medan jag som vanligt låg vaken i stort sett hela natten.

När vi kom tillbaka till hytten efter frukosten så hade hon tagit skydd under täcket. Jag tror att hon blev lite rädd för de skällande hundarna som passerade utanför vår hytt.

Väl framme i Göteborg väntade vi en timme på Erika och Fredrik som skulle komma med tåget. Sen återstod bara bilresan upp till Dalsland. I bilen satt hon omväxlande i buren, i mitt knä och i Erikas knä.

På det hela taget måste jag säga att resan gick mycket bättre än vad jag vågat hoppats på.

När vi kom fram till Ulvåsa och hon kom in i huset letade hon genast upp ett gömställe. Men där satt hon bara en liten stund innan nyfikenheten tog överhanden och hon kom fram och började upptäcka omgivningarna. Nu verkar hon stortrivas här och ligger omväxlande ute i solen och slappar eller i någon soffa här inne. Hon har hittills gått på mycket korta promenader.

 

I Dalsland fick vi äntligen se lite sol och vissa passade på att vräka sig på altanen så fort det gick.

I lördags åkte vi till Ed och köpte en soffa. Vi hade tur att de hade ett visningsex av den modellen som vi ville ha så vi kunde få med den hem på en gång. Efter besöket i möbelaffären så tog vi en sväng till Nostalgimässan som var i Ed. Ingen mässa i min smak precis, men en hel del fina gamla bilar fanns där.

Väl hemma med vårt inköp så gällde det att få ut det gamla och in det nya. Vår gamla bäddsoffa får nu åka ner till Halmstad och fungera som säng till Erika tills hon hittat något hon hellre vill ha.

Den nya soffan på plats. Ser nästan groteskt stor ut på denna bild, det ser betydligt bättre ut i verkligheten.

Ett annat projekt vi haft här är att vi och Fredrik har bytt sovrum. Så nu sover vi på övervåningen igen och Fredrik sover i ett av rummen där nere. Och idag så åkte vår gamla vattensäng tillsammans med massa annan bråte ner till återvinningscentralen. Skönt att få bort massa onödiga prylar.

Annars så har vi njutit av utsikten såklart, eldat i braskaminen och haft en grillkväll tillsammans med lite släktingar.


Igår åkte Erika tillbaka till Halmstad. Fredrik får vi njuta av här på Ulvåsa några dagar till, det gläds vi åt.
I går kväll tog jag och Pär en promenad upp till Lysetjärn. Mer om det i ett senare inlägg.

Jag har fortfarande ganska ont i armen, och nacken och axlarna mår inte alls bra. Och idag vaknade jag av riktigt ont i halsen och under dagen så har värk i kroppen också smugit sig på. Just nu har jag tagit ett par alvedon och det känns för stunden bättre.  Får hoppas att det bara är en snabbt övergående förkylning som väntar på att bryta ut. Jag känner ju inte för att ligga sjuk nu när sommarvärmen äntligen har tänkt att infinna sig.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

  • maj 21, 2012 - 10:15 e m

    Ditte - Vad skönt med ett Ulvåsabesök så här mellan hägg och syréntider. Det är ju nästan nu som Sverige är som allra vackrast. Men, Sverige är ju nästan alltid vackert…..
    Härligt att det gick bra med Pisens resa!

    Och du, god bättring!
    Kramar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*