Lite vårbilder från helgen

Ingen tennis för min del på hela veckan. Jag har redan abstinens :) Men jag och Britta )en av mina tennispatrners) hade en trevlig lunch tillsammans igår och min tränare var här och åt frukost imorse, så jag har varit omgiven av trevligt folk som muntrar upp mig i alla fall.

Igår kväll så lockade Pär med mig till gymmet, det var välbehövligt, får väl försöka komma dit med jämna mellanrum nu när jag inte kan spela.

Jaha, helgens Bilder var det jag. Våren kom till Kiel i helgen kändes det som och vi roade oss med att skura balkongen och balkongräcket. Det var verkligen behövligt. I vinter har räcket blivit alldeles grönt av alla stora träd vi omges av. Eftersom vår balkong är ganska stor så tog det sin lilla tid. Men det var gott när det var gjort kan jag lova. Och konstigt nog så klarade jag av att skura räcket utan att det gjorde ont i armen. Tydligen var det inte någon av de känsliga rörelserna. Som belöning efter hårt arbete cyklade vi sedan iväg till ett Kinahak och åt god Kinamat.

På söndagen fortsatte det härliga vädret och vi cyklade in till stan och käkade.

Efter maten så cyklade vi en liten minirunda runt Hörn. Vi var inte ensamna om att vara ute och njuta av vädret denna dag.

Småfärjorna som snart ska trafikera Kiel Förde igen.

Innan vi drog oss hemåt så begav vi oss upp på taket på hotel Atlantic och tog en fika. Där uppifrån hade man en bra utsikt över Kiel. Men ska jag vara helt ärlig så är det inte så mycket att se.

Är det någon som kan svara på vad det blåvita märket uppe på taket betyder? Är det någon slags symbol för Förde eller? Man ser det nämligen på många byggnader längs med Förde. Jag vet inte, kanske någon har ett svar att ge mig.


När vi sedan kom hem njöt både jag och katten av att sitta på den nyskurade balkongen och titta på alla joggare som passerar på vår gata. Nja, Pisen ägnade sig nog mest åt att sova eller titta på alla fåglar i trädet.

Jag har varit duktig och sått kattgräs åt vår lilla pise. I Texas åt hon ju gräs när hon var ute. Men eftersom damen inte vill gå ut här så tänkte jag vara snäll att ge henne gräs inne. Det växer så det knakar, men hur i hela friden får man katten att begripa att det är tänkt att hon ska äta av det? Hon är inte ett dugg intresserad.

Innan vi tog sändagskväll på riktigt så tog vi oss en promenad genom vår lilla skog och vidare ner till Förde igen. I skogen var vi allt annat än ensamna. Äverallt hörde man hur det prasslade i l de gamla löven. Och tittade man noga så kunde man lite överallt se de här små söta djuren. Tyvärr var det lite svårt att få focus på de små rackarna, men ni ser nog vad det är för ett litet djur.

Ett vårtecken gott som något är väl när Förde återigen börjas fyllas med segelbåtar. Än så länge är det inte så många, men det fylls nog på i snabb takt nu.

Någon som kom ihåg de snötäckta små dunbollarna jag fotograferade i vintras och inte alls visste vad det var för något? Nu vet jag!


Ett annat trevligt vårtecken var att Seebar hade smygöppnat. De skulle inte öppna förräns i april, men när vi kom ner så var de full kommers där. Tyvärr hade vi inga pengar med oss så vi får vänta lite med vårt premiärbesök.

På vägen hem passerade vi också tennisklubben. Nytt fint grus finns nu på alla banor. Nu ska det tydligen ligga till sig innan nöten komer upp och vi kan köra igång och spela. Och det är nog tur att det dröjer ytterligare några veckor. Det hade varit svårt att motstå annars.

Nu ska vi ta en promenad i kvällssolen och senare i kväll ska vi givetvis se Milan-Barcelona.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • mars 29, 2012 - 2:33 e m

    Marie Leander - Måste bara tillägga att jag och Pär faktiskt delade på den där tårtbiten. Vi vräkte alltså inte i oss en varsin sån stor bit. Bara så ni vet :)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*