En helg med Erika

Så fort tiden går när man har skoj! Nu har Erika redan hunnit komma hit och åka hem igen.

Pär åkte och hämtade henne vid tåget i torsdagskväll. De stack hem och åt lite och sedan mötte de upp mig på tennisen. Det var så mysigt att se henne där även om jag blir lika chockad över hennes röda hår varje gång jag ser henne :)

På fredagsförmiddagen var det riktigt gott vårväder och vi bestämde oss för att gå in till stan. Det vill säga att jag gick och Erika körde inlines. Det är perfekt att köra inlines längs Förde.

Så länge solen var framme var det riktigt varmt och gott. Tänk att det finns hopp om en vår även i Kiel. Alla blommor talar ju för att våren är här i alla fall.

Vi tog oss in till stan där vi gick en lite runda i Karstad och Sophienhof. Innan vi gått därifrån hade vi både hunnit käka kebab och glass och handlat en del nya sportkläder till mig. Vi var alltså ganska mätta när vi gick därifrån, men har man tillgång till ett Starbucks och Erika är med så går det ju inte att undvika att hamna där. Det var faktiskt det första besöket på Starbucks Kiel för mig. Givetvis passade vi även på att ta vår fika i en Strandkorbe. Det var mysigt att sitta där och titta på folk en stund. Men ett litet minus var att solen hade hunnit försvinna och det genast blivit lite kyligt igen. Men men, man kan inte få allt.

På lördagen åkte vi till Citti-park. Jag inhandlade ett par skor. Det är ju inte riktigt klokt att jag fått handlat både skor och träningskläder bara sådär. Annars brukar det ta år och dar innan jag får tummen ur och verkligen handlar något. Jag går ibland iväg till någon affär med siktet inställt på att jag faktiskt ska köpa något, men det brukar alltid sluta med att jag inte hittar något eller att jag inte orkar prova eller om jag verkligen kommer så långt som till provrummet så brukar det sluta med att jag är så besviken på hur det ser ut på min inte helt smala kropp så att jag hänger tillbaka allting och går hem tomhänt. Men nu är alltså lite sportkläder inhandlade. Nu återstår bara att ta mig i kragen och komma iväg och handla lite osportkläder också.

På vägen till Citti-park stannade vi till vid en djuraffär och köpte en kloklippare. Lillpisens klor hade verkligen blivit alldeles för långa, vilket gjorde att hon fastnade lite överallt, inte bra alls. I Texas behövde man ju inte tänka på det eftersom klorna slets på ett naturligt sätt när hon var ute. Men eftersom hon bara håller sig inomhus här så behöver hon alltså hjälp med den saken.

När vi kom hem från vår shoppingrunda så var det så dags att ta hand om Pisens klor. Jag höll fast henne medan Erika skötte klippningen. Det gick riktigt bra. Det är ju så med Pisen att hon inte alls gillar att man håller henne, men i sådana här lägen och om man är väldigt bestämd så ger hon upp på något sätt och låter det hela ske. Det är ju likadant hos veterinären. Hon bara lägger sig platt på magen och låter det som ska hända hända. Hur som helst, nu har Pisen korta klor och fastnar inte överallt, det är ju positivt, eller hur :)

På kvällen tog vi en promenad in till stan och käkade goa biffar på Block House. Det är nog det närmsta Texasbiffar man kan komma här i Kiel. De kommer inte upp i samma standard som på t. e.x Taste of Texas. Men tillräckligt nära för att de ska få godkänt.

På söndag tog vi en liten bilutflykt till Suerdorf (tror jag att det hette). Målet var att komma till stranden och att kanske hitta min tenniskompis brors restaurang. Vi hittade både stranden och restaurangen, men väl där så hade det börjat regna och dessutom visade det sig att brunchen bara höll på i fem minuter till. Så vi skyndade oss in på ett annat ställe och fick oss lite lunch.  Annars så såg broderns restaurang väldigt mysig ut när man väl kom in, på utsidan såg den inte så mysig ut. Så vi satsar nog på att åka dit någon annan gång istället.

Erika och Pär väntar på maten.


När vi ätit färdigt så hade regnet avtagit tillräckligt mycket för  att vi skulle våga oss ner på stranden. Men bara så pass att jag hann med att ta ett par kort, sedan återvände vi sanbbt till bilen. Riktigt kallt och ruggigt var det.

En öde strand. I sommar kommer här vara fullt med strandkorgar.
Strand Oasis. Ser inte så märkvärdig ut utifrån. Men väldigt mysigt inne.
Erika och Pär fryser.

På vägen hem tog vi vägen om Holtenau som ligger precis vid Ostseekanal. Där kunde vi njuta av kaffe och äppelkaka och samtidigt titta på alla fraktfartyg som slussades ut eller in i kanalen. Extra roligt blir det om man går in och kollar på en webbsida där man kan hitta alla fartygs position och få information om vart de är på väg och vart de kommer ifrån. De fartyg vi såg var bland annat på väg till eller ifrån St.Petersburg och Helsingfors. Kan ju också tillägga att vi köpte en bit äppelkaka och delade på alla tre. Det räckte alldeles tillräckligt. Jag har svårt att förstå att någon verkligen vill ha så stora bitar som de alltid envisas med att servera här.

På måndagen var det då redan dags att vinka av Erika. Jag körde henne till tåget och åtta timmar senare var hon tillbaks i Halland.

Sammanfattningsvis kan sägas att det var en lugn, slapp och väldigt mysig helg.

Nu var det ju inte bara Erika som gav sig ut på resa under torsdagen, utan även Fredrik skulle resa. Han bestämde sig hastigt och lustigt för att åka till Montreal och hälsa på några kompisar. Så några timmar före Erika satte han sig på tåget till Kastrup för vidare färd mot Montreal via Chicago. Jag har fått rapport om att resan gick utan problem och allt är bra i Montreal. Men det började lite oroligt när jag på torsdags morgon möttes av nyheten att säkerhetspersonalen på Kastrup hade gått ut i strejk och långa långa köer var att vänta för att komma igenom säkerhetskontrollerna. Jag ringde Fredrik och sa att han skulle ta ett tidigare tåg för säkerhets skull. Det gjorde han efter lite grymtande. Men när han hade påbörjat resan till Kastrup så informerade de att personalen hade kommit tillbaka. Så det hade tydligen gått ganska smidigt att ta sig igenom kontrollerna till slut. Nåja, bättre att sitta på Kastrup en timme extra än att missa planet.

Det var allt för denna gången, men jag återkommer snart och berättar varför jag för tillfället är både lite deppig och på otroligt dåligt humör. Men först publicerar jag detta positiva inlägg :)

Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*