Göteborgstips mottages tacksamt!

Jag har förstått på alla kommentarer på facebook och bilder i div. tidningar att det har varit riktigt gott vårväder i Sverige nu ett tag. Det har vi inte riktigt kunna skryta med här i Kiel. Visserligen såg jag de första blommorna titta fram så fort snön hade försvunnit i mitten av februari. Men jag tycker nog att det har varit lite missvisande med alla dessa blommor man ser överallt. Men nu äntligen verkar det som temperaturen ska stiga lite och man kan kanske så smått hoppas på vår. Tyvärr hotar de med regn i helgen, jag får hoppas att de har fel så att Erika får uppleva ett vårligt och varmt Kiel när hon kommer.

Tjejen jag spelar tennis med på tisdagar ska på påsklovet ta färjan till Göteborg med familjen. De åker tillbaka till Kiel samma dag, men har alltså tiden mellan ca 10.00-17.30 att spendera i Göteborg. Nu frågar hon förstås mig hur de ska spendera dessa timmar. Vad får man inte missa när man är i Göteborg, vilket museum måste man gå på, vilken restaurang måste man äta på och vilket fik måste man besöka osv.osv. Jag är riktigt dålig på Göteborg, så snälla, snälla ni, kom med förslag på hur de ska tillbringa sin dag i Göteborg. Barnen är i sjuårsåldern tror jag.

Igår kväll så bestämde jag mig för att ge mig på racletteresterna som fanns i kylskåpet. Det kändes ju lite överdrivet att ta fram raclettjärnet när det bara var jag som skulle äta, så jag tog helt fräckt och lånade en present som jag har tänkt att ge till någon i Sverige. Presenten är ett singelraclettjärn som värms upp med hjälp av värmeljus. Det var precis vad jag behövde, så jag lånade presenten litegrann. Jag får hoppas att mottagaren inte märker något :) Gott som vanligt var det iallafall. Men man känner sig verkligen onyttig efteråt när all ost ligger som en klump i magen. Men det kan det vara värt.

Nu ska jag ta tag i mig själv lite grann och åka iväg och handla lite. Jag har ju alltid en frukostgäst på onsdagar och då är det ju trevligt om jag har någon frukost att servera. Det här med onsdagsfrukosten är riktigt bra för mig. Dels så får man trevligt frukostsällskap och dels så tvingas jag att åka och handla vilket jag annars väntar med tills läget är riktigt akut.

Tennisträningen idag var tung, inte så att det var en extra hård träning, det var mer att mina ben var riktigt stumma, foten värkte värre än på mycket länge och armen gjorde ont (inte pga. skadan utan av en släng av för mycket tennis och datorjobb). Jag får hoppas att det känns lite bättre i morgon då jag ska köra två pass. Kanske de tunga benen berodde på för mycket racklettost, vem vet :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*