Födelsedag

Idag söndag fyller Herr Leander år. Av mig fick han ett nytt tennisracket i present. Det var på tiden att köpa ett nytt tyckte jag. Det han hade innan köpte han i Genève  för nästan 10 år sedan skulle jag tro. Kl 5 i eftermiddag har vi bokat tid i en hall och då ska vi ser vad racketen går för.

Annars så har jag kämpat många timmar med min PHP-kurs. Jag fattar inte att det ska vara så svårt. Boken förklarar väldigt bra och det är lätt att förstå när man läser. Men när man sen ska sätta in allt i ett sammanhang och göra något vettigt av det så får man ingen hjälp. Det bara tas för givet av både lärobok och lärare att man utan vidare ska kunna ta alla smådelar och sätta ihop till ett fungerande program. Tyvärr tycker jag att det inte är särskilt enkelt, och inte blir det lättare av att jag inte alltid förstår uppgifterna vi fått av läraren. Men, jag kämpar på, sakta sakta så går det framåt iallafall.

Pär kom hem tidigt från jobbet i fredags, tänka sig, det var fortfarande ljust ute. Så vi passade på att ta en promenad, och samtidigt posta Erikas tågbiljetter. Som vanligt så gick en del av vår promenad nere vid vattnet. Det blåste lite kallt som vanligt därnere, inte så farligt, men ändå inte helt behagligt.
Då har jag svårt att se tjusningen med att träna kanotslalom måste jag säga. Men tydligen finns det personer som inte håller med mig.

Ser ni? Inga handskar! Fy bubblan vad kallt!

 Igår lördag tog vi det lugnt på förmiddagen. Pär jobbade lite och jag satt och bråkade med min kurs. Sen åkte vi och bråkade med tusentals andra Kielbor på Citti-Park.

Bland annat tittade vi på en ny tv på Media Markt. Vår nuvarande tv köpte vi i Kina och den har ingen text-tv funktion. Text-tv är väldigt bra att ha när man försöker titta på ett tysktalande program. Precis som i Sverige så kan man välja att få programmet textat genom text-tv, och att både höra och läsa tyska samtidigt gör  det mycket mer lättförståligt. Vi uttnyttjade det med franskan när vi bodde i Geneve och det gjorde att man faktiskt kunde följa med i en del program fast de var på franska.
Varken jag eller Pär har någon direkt kunskap om tv-apparater. Men vi fastnade lite för en Philips med inbyggd webbläsare. Inte så mycket för internetfunktionens skull utan för att det verkade vara en bra och prisvärd tv i största allmänhet.  Det här med att det finns inbyggd webbläsare är ju egentligen väldigt bra för oss som tittar en hel del på te.x SVT-play och Viaplay. Men problemet är att jag inte tror  det är möjligt att på  något sätt  gå in i nätverksinställnigarna och lägga till en vpn-tunnel i tv:n. Och då förlorar ju man mycket av poängen. Är det någon som  vet om det är möjligt att lägga till en vpn-tunnel i en internet-tv?

Efter vår utflykt till Citti-markt så blev det lite mer pluggande innan vi begav oss till gymmet. Vi cyklade dit i mörker och regn. Det kändes inte särskilt inspirerande. Men som vanligt är det gott när man klarat av ett pass. Sen blev det middag, lite film och en period av matchen mellan Vancouver och Toronto innan vi ansåg att lördagskvällen var slut.

Idag blir det lite mer plugg och i eftermiddag blir det alltså tennis  i en för oss ny tennishall. Kanske ska kolla upp var den ligger inan vi ger oss iväg:)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*