Långa promenader

Denna helg har vi spenderat ganska bra tycker jag. Tagit det lugnt på förmiddagen och sedan ut på en långpromenad kombinerat med en sen lunch någonstans under eftermiddagen.
På lördagen gick promenaden först till postkontoret för att posta ett litet paket till Sverige. Vilken skillnad det är på servicen på posten här i Kiel mot den i Houston. Service som de ofta är väldigt bra på i Texas har inte alls nått fram till de postanställda. Det tog emot varje gång man var tvungen att åka dit för att man visste att man skulle mötas av ett surt och grinigt ansikte som bara tyckte att man var till besvär. Och otroligt dyrt var det också att skicka saker till Sverige. Nej, då är servicen just på posten så mycket bättre här, och inte var det dyrt heller. Tänk om bara restaurangpersonalen här kunde lära lite från personalen i Houston. Kanske ett utbytesprogram skulle sitta bra. Postpersonaleni Houston  skickas på kurs till Kiel och restaurangpersonalen i Kiel skickas på kurs till Houston. Det skulle bli bra det.

Natten till söndagen fick vi lite mer snö. Det börjar faktiskt likna lite vinter här i Kiel.

Men ganska snart så förvandlas det vita fina till en sandlåda. Men jag måste säga att de är otroligt snabba med att få bort snön från trottoarerna.

Vår söndagspromenad gick via ett närbeläget gym. Jag har insett att det inte räcker att spela en himla massa tennis. Min kropp behöver lite annan träning också. T.e.x så behöver axlar och rygg en rejäl dos träning. Så vi beslöt oss för att kolla in gymmet som ligger närmast oss. Det är ett enkelt och hyfsat billigt ställe så vi signade upp oss för ett år där. Så nu får vi se till att komma igång med styrketräningen. Vi fortsatte sedan promenaden in till stan för att på hemvägen ta vägen längst vattnet. Även denna dag då det blåste lite bittra och kalla vindar så var det massor av folk ute och strosade. De flesta var bara ute och promenerade som vi, medan några cyklade och andra var ute och joggade i kortbyxor (hur tänker man då? )
Stena färjan gick visst på någon specialtidtabell denna dagen. Den brukar gå mot Göteborg kl 19.30, men redan under eftermiddagen var den på väg till Sverige. Tydligen var detta en av de få dagar under året då de bara kör  med en båt. Alltså avgick det ingen båt från Göteborg denna dag. Det förklarar varför Bosse inte kunde boka söndagen som avresedag. Nu åker han från Göteborg i kväll istället och anländer Kiel kl. 9.00 i morgon bitti.

En del väntar på bussen, andra väntar på båten. Jag skulle nog föredra bussen en dag som den här.

Just denna uteservering gapar tom idag. Men som ni ser så är det förberett ifall någon vill sitta ute.

Vilket det var många som ville på Louf. Visserligen med lite tak och plastväggar och infravärme. Men jag hade nog valt att sitta inomhus när det är minusgrader och ingen sol som värmer.

Vi bor alldeles intill en park. Där var det full aktivitet vill jag lova. Nästan all snön var bortåkt. Men vad gör det så länge det blir fart.

I parken har vi också en utomhusteater. Vi får nog vänta någon månad på nästa föreställning.

Även vår tennisklubb ligger i parken. Men just nu är det ingen vidare aktivitet här. All tennis spelas under vintern i inhyrda hallar runt om i Kiel.

 

Katten då? Jo, hon har tagit några små promenader ute på balkongen. Men det är inte många spår hon gjort i snön kan jag lova. Men hon var tvungen att ta några steg i snön för att komma ner i hängrännan. Jag fattar inte vad hon ska ner dit och göra varje gång. Titta här så förstår ni kanske att jag blir lite nervös. Denna gången höll hon sig ändå på den sidan där grannens balkong är under. Många gånger är hon på långsidan av huset där det är fritt fall ner till marken under hängrännan.

Här ser ni vårt hus. Vi bor längst upp. Det bruna som går runt hela huset är hängrännan. på bilderna ovan går hon i hängrännan på kortsidan, bredvid balkongen. Men ofta går hon i hängrännan på den långsidan man inte ser på den här bilden. Där finns inget mellan hängrännan och marken. Dumma kisse!

 Måste ju också visa en söt bild på henne. Pisen är väldigt nyfiken och allt måste undersökas. Så när hon är ute och går på balkongen så tittar hon in i varje fönster hon går förbi. Denna bilden är dock tagen innan den hemska snön kom.

Nu ikväll så har vi då invigt gymmet. Det kändes verkligen att det var över ett år sedan jag besökte ett gym senast. Jag körde mest arm och axelövningar och blev riktigt trött. Undrar hur det ska gå att spela tennis i morgon förmiddag. Jag kommer nog att vakna med träningsvärk kan jag tänka.

När vi kom hem gjorde jag iordning laxburgare med räkröra. Jag har alltid tyckt att räkorna vi har här i dessa trakter är mycket bättre än de man t.e.x kan köpa i Houston. Och idag fick jag t.o. m medhåll av katten. Jag bjöd henne flera gånger på räkor i Hosuton, men de ville hon absolut inte ha. Idag bjöd jag henne på en nyskalad räka och var övertygad att hon skulle rata den. Men icke, hon slukade den nästan hel och sedan hade jag troget sällskap av en katt under resten av skalandet.  Det måste ju vara ett bevis på att jag har rätt. Räkorna här är mycket godare än de i Houston.

Nej, nu är det hög tid att gå och lägga sig.  Imorgon kl. 9 ska jag befinna mig på Stena terminalen och hämta upp farbror Bo. Sedan sticker vi båda till tennislektionen och svettas en stund.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • januari 31, 2012 - 1:46 e m

    Gunnel - Katten ser smalare ut nu än när vi träffade henne hos Sussanne.
    Kanske motionen i hängrännan? Men där är kanske en speciell lukt också. Hälsa Bosse och ha det bra alla. Vi har tipsat Erika och Fredrik att söka stipendier enl. artikel i tidning.

    Kramar från oss i KnäredReplyCancel

  • januari 31, 2012 - 6:48 e m

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*