Kuddel-Muddel

I lördags gick då tennisturneringen med det för mig roliga namnet Kuddel-Muddel av stapeln. Både jag och Pär var anmälda. Hela turneringen var ganska oorganiserad och lite rörig och förvirrande för en icke tysktalande som mig. Men det gjorde liksom inget, alla var där för att ha kul och man tog det som det kom. Första matchen spelade jag med en för mig okänd herre. Det gick lysande och vi vann med klara siffror.  Andra matchen spelade jag med en kvinna. Vi spelade nog bägge två ganska mycket under vår kapacitet och förlorade den matchen. Tredje matchen spelade jag konstigt nog med samma kvinna igen. Vi spelade väl båda lite bättre denna gång, men fortfarande fanns det mycket att förbättra. Vi spelade i allafall oavgjort och fick vara nöjda med det. Min fjärde match spelade jag med en äldre herre som kanske inte hade de snabbaste fötterna på banan, men jisses vilka tennisslag han hade. Likadant var det med den äldre herren som stod på andra sidan nätet. Inte så snabb men riktigt riktigt bra slag. Om jag bara hade haft en aning av deras fina slag så skulle jag bli en betydligt bättre tennisspelare. Matchen slutade oavgjort för övrigt. Hade tiden gått ut 30 sekunder tidigare så hade vi vunnit, men oavgjort var också ganska ok.
Vi träffade många medlemmar i klubben som vi inte hade sett förut så det var kul. Jag hittade dessutom en golfspelare som är medlem i samma golfklubb som jag. Så nu kanske jag kan komma i väg och spela lite golf i vår.  Det är ju lite lättare att komma iväg när man har någon som man känner att spela med.

Det blev också klart under dagen att det har anmälts ett nytt lag till sommarens matchspel och att jag kommer att vara med där och spela. Vi är många nya i klubben som är intresserade av att spela matcher, så det är kul att det nu är klart att det blir ett lag till oss. Det handlar inte om så många omgångar och det börjar inte förrän i april någongång tror jag.

Det är verkligen tur att man inte ser sig själv på planen. För inte ser det särskilt vackert ut :)

 

Pär har lite bättre stil ute på banan än vad hans fru har :)

På kvällen var det sedan dags för den beryktade grönkålsmiddagen. Då skulle man också får reda på resultatet av dagens turnering.

Varken jag eller Pär förväntade oss att ha kammat hem något pris så vi satt ganska avslappnat och försökte förstå lite av allt det som tävlingsledaren sa när han skulle presentera pristagarna. Men jag tappade ganska snart tråden och började tänka på annat när jag kände att jag inte hängde med. Men plötsligt så hör jag han säga Marie Leander och folk börjar applådera. VA, vad händer frågade jag, vad säger han? Du kom på andra plats av damerna och ska upp och ta emot ett pris fick jag till svar. Hoppsan, det var verkligen oväntat. Vi var tre tjejer som kom på delad andra plats. Tänk om vår sista match hade varit 30 sekunder kortare :) Som pris fick jag ett hopprep och två blå bordstabletter inköpta på IKEA. Sen var det dags för herrarnas prisutdelning. och som väntat så gick inget av de tre första priserna till Pär och just när vi trodde att prisutdelningen var över så fick vi höra Pärs namn ropas ut. Det visade sig att han kommit fyra och det fanns ett pris även till honom. Även han fick ett hopprep och två blå bordstabletter. Så nu kan vi hoppa tillsammans :)
Både jag och Pär åt faktiskt lite grönkål, med betoning på lite. Men det serverades både potatis, kassler och korv till också, så vi blev mätta och nöjda ändå. Det blev en trevlig kväll tillsammans med för oss många nya ansikten. Det är över 600 medlemmar i klubben, så det lär ju dröja innan man känner till alla.

På söndagen var vi riktigt lata. Hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen satt vi i soffan och kollade på diverse sport. Men till slut masade vi oss därifrån i alla fall och bestämde oss för att ta och köra någonstans. Vart visste vi inte riktigt. Men efter en titt på kartan så bestämde vi oss för att åka norrut på andra sidan Kielförde. Vi hamnade i Schönberger strand (tror jag att det hette).  Där var det inte så mycket folk just denna dagen. Men jag kan tänka mig att där är mycket folk på sommaren. Vi hittade i alla fall en öppen restaurang och blev serverade en god lunch, och det var ju huvudmålet med vår utflykt. Men vi får nog ta en ny resa hit när det har blivit lite varmare. Kanske rent av att man tar färjan över till Laboe och sedan cyklar upp till detta stället.

Kallt och blåsigt var det vid vattnet. Långt ute på havet ser man Norgefärjan som påbörjat resan mot Oslo.

Idag måndag så startade jag dagen tidigt med tennis. Det var Sabine som behövde en motspelare eftersom tränare Patrik var i Sverige. Att vara på en tennisbana kl. åtta på morgonen är för mig egentligen lite väl tidigt. Men någon gång emellanåt så får det väl gå. Vi spelade en timme och eftersom vi är ganska jämna spelare så är det väldigt kul att spela med henne. Under tiden jag spelade med Sabine fick jag reda på att dagens tyskalektion var inställd. Inte blev jag särskilt ledsen för det. Efter oss kom det tre äldre damer som också är medlemmar i klubben. De spelar tydligen alltid dubbelmatch under sin timme så de behövde en fjärde person. Eftersom jag nu fått förmiddagen fri så ställde jag gärna upp. Jag tror att alla tre var över sjuttio år, men oj vad imponerad man blir av deras spel. Riktigt skoj var det att spela med dem. Efteråt så fick jag beröm för mitt spel, jag var mycket bättre än dem sa de.  Det var bara bullshit tycker jag. De hade betydligt bättre slag än mig och kunde verkligen konsten att spela dubbel. I en singelmatch kanske, kanske jag skulle kunna ha en liten chans att slå någon av dem, tack vare att jag är lite mer rörlig än vad de är, men i dubbelmatchen så var jag väldigt glad över att jag spelade med en mycket kompetent dam. Matchen slutade 1-1 i set och alla var nöjda och glada. Jag fick även frågan om jag kunde tänka mig att hoppa in någon annan gång om det behövdes. Men det var jag ju tyvärr tvungen att tacka nej till eftersom jag normalt har min tyskalektion då. Men det måste ju innebära att jag inte helt gjorde bort mig iallafall :)
Så den här veckan har alltså börjat med två timmars tennis, nu återstår bara fyra timmars spel  under resten av veckan. Tur att man är ung och spänstig va :)

Katten har tagit sina små promenader på balkongen, men det är verkligen inga långa stunder hon är ute. Dels beror det väl på att det inte är särkilt behagligt väder där ute, och sedan beror det väl lite på att hon är lite nervös över allt som händer där ute. Men hon ber i allafall nu om att få gå ut på balkongen, så blir hon bara lite mer varm i kläderna så blir det nog lite längre utevistelser så småningom.

Nu ska jag nog sätta mig och plugga lite, om det inte är så att jag orkar övertala mig själv att dammsuga lägenheten. Det skulle behövas om man säger så.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*