SkogshuggarPär

Igår och idag har det varit ganska lugnt här uppe på Ulvåsa. Igår fällde Pär några träd och jag drog lite, med betoning på lite, ris. Annars så blev det lite städning i huset.

Idag så fortsatte Pär att fälla träd. Bl.a tog han några av fröbusbjörkarna som jag ville bli av med. vi har fortfarande många björkar kvar, men kanske vi får lite färre björkfrön på vår altan i höst.

Bl.a så åkte den största björken i sällskapet ner.

IMG_6223

IMG_6230

IMG_6231IMG_6236

IMG_6237

Man blir trött av att fälla träd.

IMG_6239

Men det är bara att ge sig på jobbet med att kapa upp trädet.

IMG_6241IMG_6242IMG_6257IMG_6255

Naturen kan skapa fina mönster

IMG_6262

Vi hade lite delade åsikter om vad vi skulle göra med allt ris. Som vanligt såg vi på problemet med olika ögon. Jag tyckte förstås att riset skulle bort, och Pär tyckte att vi kunde lägga det nere bland de andra björkarna. Men eftersom det var jag som började dra ris så la jag det i en hög på vägen och tänkte att kanske kanske man kan elda upp det, annars så får vi väl dra det någon annanstans. Pär la det han släpade till sin egen lilla hög såklart :)

Vi hade väl egentligen inte så stora förhoppningar om att det skulle gå att elda upp högen. En nyfälld, genomblöt björk i duggregn låter kanske inte som den bästa kombinationen om man vill att det ska brinna. Men vi gav det ett försök iallafall. 

De två första försöken gick nästan.

IMG_6278

IMG_6286

Men när även den andra så hoppingivande brasan slocknade så bestämde vi oss för att ge upp.  Men efter en stund så såg jag att det faktiskt var en ganska fin glöd nere på botten. Så vi gjorde ett sista desperat försök. Vi la på några torra vedpinnar och sen lyckades jag blåsa liv i elden igen. Och se på tusan, denna gången lyckades det. Det blev en rejäl brasa och snart hade vi eldat upp hela rishögen. Perfekt.

IMG_6288

Vi hade tur som klarade oss med duggregn under tiden vi eldade, för nu regnar det ganska ordentligt, och i morgon har de lovat mycket blåst igen.

Nu har vi duschat av oss den mesta soten och är redo för att åka in till Bengtsfors tillsammans med Jan, Stina, Lisa, Klas och Lena för att äta på en Mongolisk restaurang. Jag vet inte om det är en ny restaurang eller om det är Kinarestaurangen som har bytt inriktning. Det visar sig. Barnen ska på spelkväll uppe hos Malin och Åsa.

Nu sitter skogshuggarn och sover i fåtöljen, återstår att se om det går att få liv i honom innan vi ska iväg :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*