Äventyr i Apple Store

Vaknade kl.4 idag och har nu varit och ätit frukost, pussat Pär hejdå och ligger nu i sängen och bloggar. Allt hade nog varit riktigt bra om det inte hade varit för att jag vaknade med riktigt ont i mina axlar idag. Men det ger sig nog under dagen när den gamla kroppen har rört på sig lite.

Igår hade jag lunchdate med Pernilla. Vi var på ett mysigt ställe i City Center och åt varsin fräsch sallad. Inte helt oväntat så hade vi förstås mycket att avhandla under lunchen. Vad trevligt att vi kunde ses Pernilla, och vi ses ju i morgon igen.

Efter lunchen så tvingade jag mig bort till Memorial Mall för att släpa mig igenom några affärer för att se om jag kunde hitta några kläder. Det slutade med att jag köpte två saker till mig och tre till Pär. Jaja, alltid något iallafall. Får väl göra ett nytt försök idag igen.

På kvällen blev det sen ytterligare en runda till Memorial Mall eftersom vi var tvungna att åka tillbaka till Apple store. Det är nämligen så att Pärs utbytta Iphone fungerade alldeles utmärkt, förutom att det inte går att ringa med den. Så det var ju tvunget att åtgärdas. Problemet visade sig vara just det som jag befarade redan innan vi gick dit, att telefonen var låst till At&t och inte Tyska Telekom. Detta trots att det ska fungera så att man kan byta in sin trasiga telefon var som helst i världen och när man gör det så förs serienumret över till din nya telefon och då blir den automatiskt låst till samma operatör som den gamla var. Men det visade sig att killen som hjälpte oss i söndags hade av misstag råkat tvinga telefonen till att låsa sig mot At&t istället för det tyska bolaget. Och nu visade det sig att det var betydligt lättare att tvinga telefonen att bli amerikansk än det var att åter göra den till tysk. Och det hjälper inte att han gör ytterligare ett byte till en ny telefon (de provade det, så nu har han en ny telefon igen) eftersom serienumret säger att telefonen är amerikansk oavsett hur många byten han gör. Så nu står Pär med en Iphone som han inte kan använda. Apple har tagit på sig ansvaret för denna miss och tjejen som hjälpte oss i går gjorde allt för att det skulle ordna sig. Bl.a. satt hon över en timme i telefonsupport med en av de högsta cheferna på supporten. De kunde inte hjälpa oss i går, men nu är flera personer någonstans i världen inblandade i detta ärende och de ska jobba på problemet under dagen. Det ska bli riktigt spännande att se vad de kommer fram till för lösning. Men mitt i allt detta strulet måste jag säga att Apple hittills har varit mycket proffsiga och hjälpsamma. Får nu bara hoppas att det inte slutar med ett sorry, men vi kan inte göra något åt detta. Fortsättning följer…

Idag ska jag ha lunchdate med Anna. Tänk vad bra man har det va! Bara åka runt på olika lunchdater och snacka massa strunt:)

Hmm, inte ett enda foto tog jag igår. Det får bli skärpning till nästa inlägg.

Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*