I Houston

Söndag morgon i Houston och vi har vaknat tidigt som vanligt och nu är det dags för frukost.
Vi kom hit i fredags eftermiddag ca en timme försenade p.g.a dimma i Frankfurt. Det var grått och trist när vi åkte ifrån Kiel, grått och trist i Hamburg och grått och trist i Frankfurt, men det var fint att flyga ovanför molnen och se soluppgången.

CIMG4639

Tack vare att vi var försenade till Houston så hade det lugnat ner sig lite i immigrationen. I normala fall så brukar det vara oändliga köer när man kommer in med Lufthansa eftersom både KLM och Air France kommer in strax före Lufthansa och då får man alltså alla de passagerarna före sig i kön. Men denna gången gick det alltså betydligt snabbare genom immigrationen och ganska snart hade vi hämtat ut en Mazda CX7 på hyrcentralen och var på väg mot hotellet vid City Center. Trafiken var ganska lugn tack vare att det var Thankgivingsfredag.

CIMG4648
Desto mer folk var det i shoppingcentrena eftersom just fredagen efter Thanksgiving är Black Friday. Black Friday är startskottet för julhnandeln och alla affärer har specialerbjudanden och många affärer öppnar redan vid midnatt. Lite smått hysteriskt kan man kalla det.
Vi checkade in på hotellet och körde sedan direkt till Memorial City center för att stångas med alla andra i den överfulla appleaffären. Jag hade ju bestämt mig för en mac och ville gå dit redan på fredagen ifall det skulle visa sig att den behövde beställas. Som sagt, det var helt överfullt i affären men trots det fick man hjälp direkt och en stund senare kunde vi traska ut ur affären med en ny Mac book Pro och en skärm. Riktigt bra service och dessutom var det Black Friday erbjudande på just den Macen jag hade bestämt mig för, så det var ju extra bra.

På kvällen gick vi ut och åt i City Center. Det är ett riktigt trevligt och mysigt område ganska olikt allt annat i Houston med mycket folkliv ute på gatorna och i restaurangerna. Men eftersom vi var ganska slitna efter resan så blev det en tidig kväll för oss.

Igår var vi och handlade skor till Pär, åt på Pei Wei och tittade på skyfallet som drog över Houston.
På kvällen var vi bjudna till våra goda vänner Sören och Astrid. Där blev vi bjudna på Thanksgivingkalkon. Som vanligt så var allt både gott och trevligt i Sören och Astrids sällskap.

Idag ska vi först åka tillbaka till Appleaffären där vi har en tid bokad kl 10. Detta för att Pär ska få sin trasiga skärm på sin Iphone fixad. Det kostar förstås en massa pengar men kan anses som ganska billigt om man jämför med vad det kostar att få den fixad i Tyskland, så han passar på att få det gjort när vi är här.

Detta inlägget skriver jag med ett för mig nytt program, MarsEdit, så jag har inte så stor koll på slutresultatet ännu. Får se hur det ser ut när jag publicerat. Men en sak är iallafall säker, jag kommer att sakna Live Writer.

Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie

  • december 1, 2011 - 8:17 e m

    Marita Hallgren on Facebook - Tank att vi akte hit igen samtidigt , KramReplyCancel

  • december 1, 2011 - 8:26 e m

    Marie Leander on Facebook - Ja, vi kom hit ungefär samtidigt när vi flyttade hit, flyttade härifrån nästan samtidigt och nu är vi på besök samtidigt. Men tyvärr är vi ju här av lite olika anledningar idag. Tänker på dig massor idag. Många styrkekramar till dig och din familj.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*