Söndagslunch i Montreux

I söndags packade vi vår väska, tömde hotellrummet och gick ner och lämnade ifrån oss bagaget i receptionen innan vi gick över Mont Blanc-bron och satte oss på tåget till Montreux. Det är en resa på lite drygt en timme.

I Lausanne anslöt Pärs kollega Ziad till vår utflykt.

Montreux är fantastiskt vackert och vi hade tur med vädret. Sol och varmt, men tyvärr som vanligt så var det disigt över sjön, så den där fantastiska vyn som man kan ha ibland missade vi. Men kunde iallafall ana alla dessa höga bergmassor i bakgrunden.

IMG_5559

IMG_5538

 

IMG_5565

IMG_5602

IMG_5615

IMG_5579

En lunch vid vattnet är inte helt fel. Är det någon som känner igen paret i bakgrunden? Jag har ingen aning om vilka det är, men Pär tyckte att de såg ut som några kändisar. Och jag får väl hålla med honom om att det såg lite”kändisartade” ut. Men jag har verkligen noll koll på kändisar.

IMG_5609

Det finns många stora och lyxiga hotell i Montreux.

IMG_5620

Den här vackra motorvägen har man åkt på ett antal gånger.

IMG_5636

Hmm, kanske inte riktigt den här kompositionen jag valt om jag skulle ta detta foto.

IMG_5646

Jag hade nog sett till att jag fått med slottet uppe på bergstoppen.

IMG_5645

IMG_5649IMG_5657IMG_5660

Lite Mövenpickglass får man väl unna sig när man är i Schweiz.

IMG_5666IMG_5669

Efter några härliga timmar i Montreux så satte vi oss på tåget för att åka tillbaka till Geneve. Det finns mycket fint att se utanför tågfönstret.

CIMG4562-Edit

Någonstans i de här trakterna har jag spelat flera innebandymatcher. Jag har ingen riktig koll på vart. Men jag minns att vi körde på smala krokiga vägar upp till en liten by. Sen joggade vi oss varma bland vinodlingarna och kunde samtidigt njuta av att blicka ut över Genevesjön. Jag kommer ihåg att jag varje gång jag kom till en så här fantastiskt vackert belägen idrottshall tänkte på alla gånger man värmt upp ute i –10 grader bland betonghus i Vänersborg, Töreboda, Mariestad, Lidköping osv. osv. Visst kunde det bli –10 grader i dessa vackra trakter också. Fast då vägrade de Schweiziska innebandytjejerna att värma upp ute:)

CIMG4566-Edit

Tack Ziad för trevligt sällskap och god lunch.

Väl tillbaka i Geneve så gick vi tillbaka till hotellet, hämtade vårt bagage och tog bussen till flygplatsen. Och inte heller denna gång var det någon som kollade att det var rätt person som gick igenom säkerhetskontrollen eller gick på planet. Det är väl så det är i Europa antar jag, jag är väl bara lite för van vid de oändliga kontrollerna på amerikanska flygplatser efter våra år i Texas.

Strax innan midnatt var vi tillbaka i lägenheten i Kiel. Det kändes bra att krypa ner i sängen och sova. En mycket bra vecka i Geneve har det varit. Får hoppas att det inte dröjer lika länge tills nästa gång man reser dit.

Men jag måste säga att priserna är ju helt otroliga i Schweiz. Tur att vi inte åkt dit för att shoppa. Raclettejärnet vi köpte var nersatt från 89 CHF till 47 CHF så det var ganska överkomligt. Men te.x så fick jag syn på sammamodell av espressomaskin som vi köpte här i Kiel för någon vecka sedan. Det var exakt samma märke och modellnummer. Vi betala motsvarande 4550 kr. Redan det kan man ju tycka är ett alldeles för högt pris för en kaffemaskin. Men exakt samma modell kostade i Geneve 9670 kr!!!!

Igår var min tyskalektion inställd, så jag hade hela dagen ledig. Jag passade på att köra den stora uppdateringen på min Iphone. Och det fungerade hur bra som helst. Visserligen tog det nog ca en timma, men jämfört med de 4.5 timmar det tog att uppdatera min Ipad så är det ju som en grisblink i sammanhanget. Och allt installerades som det skulle. Man har ju hört om en massa folk som har förlorat alla sina applikationer. Men jag tror att dessa personer har varit lite ivriga. Iphonen eller Ipaden indikerar nämligen att installationen är klar, medans om man tittar på Itunes så jobbar den fortfarande. Och det som händer då är att alla applikationer installeras tillbaka. Så om man avbryter innan dess så är det klart att man förlorar sina applikationer. Det gäller att ha lite tålamod alltså, vilket jag i normala fall inte är utrustad med. Men ibland får man bara tåla sig :)

Nu ska jag göra mig iordning inför min tennislektion. Tur att inomhussäsongen har börjat, för just nu regnar och blåser det. OCh det är väl tur, annars så skulle jag väl inte känna igen mig.

Ha det gott och ta hand om varandra

Kram /Marie

  • oktober 20, 2011 - 2:48 e m

    Synne (ABB-frun) - Å vilka fina bilder! Längtar efter frisk luft när jag ser dem…ReplyCancel

  • oktober 24, 2011 - 5:33 f m

    Elisabeth i Åhus - Förstår av dina härliga bilder att du har haft det trevligt i dina gamla hemtrakter. Kul att följa med genom bloggen. Hur går det med din tyska? Trivs ni bra i Kiel? Vi kom hem från paradiset (Phillipinerna) i lördags. 5-10% i solen och resten i poolen/havet säger nog allt! Allt var toppen! I Beijing möttes vi av värsta luften som tack och lov blev bra framåt dagen/kvällen. Idag ser vi t.o.m. bergen bortom bergen, härligt! Ha en fin vecka! Beijingkramizar från ElisabethReplyCancel

  • oktober 25, 2011 - 2:39 e m

    Anna G i Beijing - Wow, nu fick jag ide om att semestra runt Geneve till sommaren : )
    Finfina foton, som vanligt!
    Här i Beijing börjar det bli höst…snabbare mörkare på kvällen, kallare på kväll/natt, men solen värmer dock gott fortfarande på dagen- om den når fram- skit va många dåliga luftdagar det varit denna höst : (

    KramkramReplyCancel

  • oktober 25, 2011 - 2:40 e m

    Anna G i Beijing - Wow%2C%20nu%20fick%20jag%20ide%20om%20att%20semestra%20runt%20Geneve%20till%20sommaren%20%3A%20)
    Finfina%20foton%2C%20som%20vanligt!
    H%C3%A4r%20i%20Beijing%20b%C3%B6rjar%20det%20bli%20h%C3%B6st…snabbare%20m%C3%B6rkare%20p%C3%A5%20kv%C3%A4llen%2C%20kallare%20p%C3%A5%20kv%C3%A4ll%2Fnatt%2C%20men%20solen%20v%C3%A4rmer%20dock%20gott%20fortfarande%20p%C3%A5%20dagen-%20om%20den%20n%C3%A5r%20fram-%20skit%20va%20m%C3%A5nga%20d%C3%A5liga%20luftdagar%20det%20varit%20denna%20h%C3%B6st%20%3A%20(

    KramkramReplyCancel

  • oktober 25, 2011 - 2:41 e m

    Anna G i Beijing - Va i hela friden hände med min kommentar???
    hahahahaReplyCancel

  • oktober 25, 2011 - 3:43 e m

    Marie Leander - Ha ha, Anna, du behöver inte anstränga dig så mycket när du skriver kommentarer. Verkar lite väl jobbigt att lägga procenttecken mellan varje ord.

    Ja Genève med omgivningar är fint. Men kommer man från fyrakronors direkt till en restaurang i Genève så lovar jag dig att du kommer att bli chockad. Det är inte klokt vad dyrt det är.

    Till både Anna, Elisabeth och Synne, ja , ni verkar ha haft riktigt dålig luft i höst. Jag hade turen som bodde där innan OS. Då såg de till att luftkvalitén för det mesta höll sig på rimliga nivåer. Men jag märkte när jag var där nu i februari att det hade blivit mycket sämre. Inte riktigt den riktning man vill att utvecklingen ska ta. Sköt om er och se till att ta er ut från Kina ibland och andas frisk luft.ReplyCancel

  • oktober 30, 2011 - 2:52 f m

    Ditte - Så härliga bilder! Visst längtar jag också efter frisk och klar luft mellan varven. Men det jag nog saknar mest i beijing är avsaknaden av vatten. Men jag får väl titta mig mätt på det hemma och i Thailand.
    Så roligt att läsa det du skriver.
    Kramar från BeijingReplyCancel

  • oktober 30, 2011 - 2:55 f m

    Ditte - Nytt försök! Visst är det härligt med frisk och klar luft! Jättefina bilder! Montreux är så vackert!
    Känner att jag verkligen här i Beijing saknar att vara nära hav och vatten. Får väl ta igen det i Thailand och hemma i Stockholm.
    Många kramar från Beijing som idag inte har mycket till sikt.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*