Man ska aldrig “bara”

Som säkert de flesta av er vet så släpptes äntligen IOS5 i onsdags.För er som inte vet så är det en stor uppdatering av mjukvaran för Iohone och Ipad. Kl.9 på kvällen samtidigt som jag och Pär kollade på Lykke på SVT-play så passade jag på att ladda ner det stora vidundret. Jag ska “bara” installera uppdateringen innan jag lägger mig och sover var tanken. Men det visade sig förstås inte vara så bara. Nedladdningen gick fint. När avsnittet med Lykke var slut så var nedladdningen klar och själva installationen påbörjades. Och därmed började problemen. Jag antar att jag inte var ensam på denna jord om att göra en uppdatering just vid den tidpunkten, så att få kontakt med Apples server för att få uppdateringen bekräftad var det första stora hindret. Men efter ett antal försök så kom jag faktiskt igenom och installationen kunde fortsätta. Det verkade gå ganska bra länge, men när de fasta programmen skulle installeras så var det tvärstopp. En liten käck pop-up ruta med ett liten felkod bjöds man på. Jaha, bara att försöka igen och igen och igen. Jag gjorde såååå många försök och resultatet blev hela tiden ett pop-up fönster. Men lite variation fick jag iallafall eftersom det visade olika felkoder nästan varje gång. Klockan gick och jag ville sova. Men jag kunde ju inte ge upp eftersom min kära IPAD var helt obrukbar som den var i det läget. Jag startade om Itunes, jag startade om datorn, ja, allt som jag kunde komma på försökte jag utan att det lyckades. Till slut så loggade jag ut mig från mitt svenska Apple-id och loggade in mig på mitt amerikanska. Vad tror ni händer? Såklart. Det fungerade! Installationen kunde fortsätta och slutföras. Visserligen var det över en timmes installation kvar, men det fungerade iallafall. Jag vet inte om det var en slump eller om det faktiskt var faktumet att jag var inloggad på svenska Apple som ställde till med problemen. Nåväl, kl. 1.30 på natten var installationen äntligen klar, 4 1/2 timme efter jag börjat. Och jag som “bara” skulle fixa detta. Man kan ju tycka att det var lite oklokt av mig att inte vänta med installationen tills det lugnat sig lite med alla uppdateringar. Men är man ivrig så är man. Jag gick förresten in och läste några forum dagen efter och såg att jag var verkligen inte ensam om att haft problem. Men de flesta hade problem med att komma i kontakt med servern i början av installationen, jag såg ingen vid det tillfället som fått problem på samma ställe som det stoppade för mig andra gången under installationens gång. Men nu har jag alltså en uppdaterad Ipad och allt fungerar bra. Nu ska jag bara göra om konststycket på min Iphone 4 när jag kommer tillbaka till Kiel.

Idag ska jag träffa min fd. kollega Cissi på lunchen.Det ska bli trevligt att träffas igen, det ser jag fram emot. Men fram tills dess så ska jag skriva lite mer CSS.kod.

Under tiden bjuder jag på lite fler Jet d`eau bilder. Det går ju inte att låta bli att fotografera den maffiga fontänen. en liten varning bara, det är många bilder och ganska stora, så det kanske inte lämpar sig att ladda hem hela sidan om ni inte har en bra uppkoppling.

IMG_5365 

IMG_5391

IMG_5403-EditIMG_5418 IMG_5442

IMG_5435

De här tre kom gående rakt emot mig på kajkanten. Och inte tänkte de flytta på sig heller. Så det blev jag som fick vika undan innan vi stötte på varandra. Jag kände inte riktigt för att komma i konflikt med dem. Jag gillar dem bättre när de håller sig i vattnet.

IMG_5480 IMG_5455

Ser inte helt fel att sitta vid Genevesjöns kant och läsa en bok i solskenet.

IMG_5414

Igår blåste det åt fel håll, så som tur var var vattenstrålen avstängd. Annars så hade det väl blivit några hundra bilder till :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*