Lunch med Bengt och Meyrinbesök

Idag hade jag alltså lunchdate med Bengt på Balexert. Så många gånger man har åkt fram och tillbaka på Route de Meyrin i sina dar. Men aldrig förut har jag åkt den sträckan med spårvagn. De sista åren vi bodde i Meryrin så var bygget i full gång, men vi hann flytta innan det blev klart.

Route de Meyrin har alltid varit en väg som orsak köer i rusningstrafiken. Och nu förstår jag inte hur det fungerar överhuvudtaget när spårvagnen kommit och tagit upp plats så det under stora sträckor bara är en fil i vardera riktning. Men å andra sidan så kanske många låter bilen stå och tar spårvagn nu istället.

Jag gick av spårvagnen vid Balexert och där mötte en vu mig som jag sett så många gånger förut, skillnaden nu var att det fanns grönska och spårvagnsspår mitt i vägen.

Det är vackert med Jurabergen i bakgrunden. Däruppe har man varit och skidor ett antal gånger.

CIMG4528

Även inne i Balexert såg det annorlunda ut. Det tog ett tag för mig att orientera mig. Men Bengt styrde mig med säker hand mot restaurangen.

Vi åt File de Perche (abborrfile) och drack vitt vin. Toppen, nu har man klarat av den obligatoriska måltiden bestående av aborre. För såklart kan man inte klara av ett Genevebesök utan att ha ätit den rätten.

CIMG4532

Min idol Bengt som var lika uppdaterad som vanligt vad det gäller det senaste i elektronikvärlden.

CIMG4534

Tusen tack för en urtrevlig lunch! Som en extra bonus tog Bengt med mig till Svenska skolan. Han är fortfarande skolans datatomte och kan komma och gå som han vill där. Det var väldigt trevligt att komma dit och se alla förändringar som skett på de här dryga fem åren som gått sedan jag jobbade där. Jag fick en trevlig pratstund med skolans rektor som jag träffat ett par gånger förut, men då i hennes roll som lärare på Svenska skolan i Moskva. Nu är hon alltså rektor i Geneve sedan många år tillbaka och snart ska hon åka på rektorskonferans på min förra arbetsplats i Beijing. Oj, gissa om jag blev avundsjuk.

Jag fick också tillfälle att prata med Katarina,den enda personalen som är kvar sedan min tid, Kul att se dig Katarina!

Resten av detta inlägg är mest riktat till Erika och Fredrik. Det har ju hänt en hel del i Meyrin sedan vi flyttade därifrån. Här kommer lite bilder.

Spårvagnen kommer in i Meyrin på en bro som går över den fd. stora rondellen.

CIMG4535

Numera kör man bil på ena sidan av mittavdelaren och spårvagn på den andra sidan. Till höger utanför bild så är Piscin de Livron, så vet ni ungefär vart jag står.

CIMG4536CIMG4538

Köpcentret har fått sig ett rejält upplyft. Kändes mycket moderna och fräschare. Men det var ganska folktomt.

CIMG4542

Er gamla skola ser ut som vanligt, förutom att de har solfångare på taket.

CIMG4543

Mittemot skolan.

CIMG4545

Vårt hem i sju år. Balkongen på tredje våningen med blå markis. Tänk att markisen hänger i fortfarande. Den köpte vi för tolv år sedan. Jag kikade på brevlådorna i trapphuset. Vår granne Sussie bor kvar.

CIMG4548

En liten detalj har kommit till på vår infart.

CIMG4553

När vi hörde att spårvagnen skulle dras till Meyrin så tyckte vi förstås att det var bra. Men samtidigt så trodde vi att det skulle bli en liten försämring för oss eftersom vi hade busshållsplatsen precis utanför dörren och till spårvagnen skulle vi säkert få mycket längre att gå. Vi fick nämligen aldrig riktigt klart för oss hur spåren skulle dras. Nu berördes vi ju aldrig av detta eftersom vi flyttade innan dess. Men någon försämring kan man ju inte prata om nu när man ser resultatet. Bara förbättringar, dels är det smidigare att åka spårvagn än buss eftersom man slipper att hamna i alla dessa eviga köer, och dels så måste det ju minska bussbullret utanför våra sovrumsfönster markant när det bara går en busslinje istället för tre. Och särskilt mycket längre blev det ju verkligen inte att gå. På bilden nedan står jag bara en bit utanför bilden ovan.

Ändhållplatsen för de två linjer som går ut till Meyrin. Ytterligare en linje går ut mot Meyrin, men den svänger inte in i Meyrin utan går raka vägen ut till Cern.

CIMG4554

CIMG4556

Det var alla bilder på Meyrin för den här gången. Förhoppningsvis ska jag och Pär åka ut till Meyrin igen på lördag. Då hoppas jag att jag att vi kan se sportanläggningen.

Nu ska jag förbereda mig för att sticka ut och äta med Pär och några kollegor till honom.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • oktober 13, 2011 - 6:04 e m

    Christina Öhrby Lindahl on Facebook - Alltid lika roligt att se dina fina bilder och höra vad du har för dig!ReplyCancel

  • oktober 13, 2011 - 6:11 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack! Jag skriver ju mest för mig själv, men alltid roligt om andra också uppskattar det man skriver.ReplyCancel

  • oktober 14, 2011 - 8:49 f m

    Ditte - Vad roligt att få höra mer om din/er tid i Genève. Härliga bilder som alltid! Och tänk, skidåkning på nära håll…..
    Ha det fortsatt bra!
    Kramar från BeijingReplyCancel

  • oktober 17, 2011 - 11:59 e m

    Bengt - Tack Marie för att du satte av tid för mig också – det är alltid lika kul att träffa dig! fina bilder, förstås, i varje fall av naturen och vår tidigare gemensamma förort…
    Den lilla billiga ACER-datorn på bordet fungerar förträffligt och ljudlöst som internet-TV, även vid bästa bildkvalitet. Definitivt en bättre lösning än din lilla röda med fläkt!ReplyCancel

  • oktober 18, 2011 - 10:21 f m

    Marie Leander - Jag har alltid tid för att träffa dig Bengt. Alltid lika trevligt och lärorikt. Det är ju lockande att köpa en lite tystare maskin till tv:n, men som tur är kanske, så brukar Pär se tlll att jag håller tillbaka mina elektronkinköp en hel del. Tänk om vi båda hade varit lika roade av nya teknikprylar. Då skulle vår lägenhet svämma över av inte helt nödvändiga saker:)
    Jag har tittat igenm din bok lite snabbt. Den är jättefin! Många timmars jobb som ligger bakom den.
    Kram på dig.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*