Regn regn regn

Vi har snart varit i Kiel en hel månad och det har regnat i stort sett varje dag. Jag sa flera gånger innan jag flyttade hit att jag nog kommer att sakna Houston väldigt mycket framåt november när det bara är grått och trist här och varmt och gott i Houston. Nu undrar jag hur det verkligen kommer att kännas i november när det redan i augusti känns lite hopplöst vädermässigt. Jag kan inte minnas att jag upplevt så många regndagar i en period förut. Nu hoppas jag verkligen på en bättre höst.

I fredags så packade jag golfgrejerna i bilen och tänkte att åka ut till golfklubben för att slå lite och eventuellt spela nio hål. Just när jag var färdig för att ge mig iväg så började det givetvis att regna. Jag avvaktade en stund och sen såg det faktiskt lite ljusare ut. Så jag tog chansen och åkte iväg. Väl framme vid golfbanan så fanns det inte ett moln på himlen och temperaturen rusade i höjden. Jag slog en hink, puttade lite och gick sen ut och spelade nio hål. Det blåste ganska kraftigt så jag kände inte riktigt av hur varmt det egentligen var. Men efter ett tag så  förstod jag att det nog var ganska varmt eftersom jag började känna mig lite kokt. De nio hålen gick inget vidare men det var kul att komma ut på banan iallafall. När jag satte mig i bilen och körde hemåt så förstod jag varför jag kände mig helt slut efter min nio-håls promenad. Termometern visade på 29 grader i skuggan.

Jag hoppades förstås på att det fina vädret skulle hålla i sig ett tag. Och det gjorde det faktiskt, ända fram tills klockan 8 ungefär. Då kom ett kraftigt åskväder över Kiel och regnet stod som spö i backen igen.

När jag vaknade på lördagen så regnade det fortfarande, dock i lite mindre omfattning. Det såg inte så ljust ut med tennislektionen kl. 11 precis. Men se, strax innan klockan elva så slutade det faktiskt att regna och jag gick ner till tennisen. Där var betydligt färre spelare än förra gången, de var väl rädda för regnet, så det var ju bra.  Men tack vare att vi var så få så kunde Patrik köra med oss på ett helt annat sätt än vad han gjorde förra lördagen. Ojoj, min form tillåter egentligen inte alls de övningar han tvingade oss att göra så jag var ganska slut när passet var över. Vi höll på fram tills klockan halv ett, och fem minuter före halv ett så började det regna igen och det fortsatte sedan att regna i flera timmar.  Så jag måste säga vi hade lite tur med vädret.

Pär kom hem från USA fram på eftermiddagen och just då så var det uppehåll och vi gav oss ut på en promenad. Men sen när vi satt hemma i köket och åt middag så drog det igång igen. Och det är inga småskurar jag pratar om. Jag fattar inte riktigt vart allt vatten tar vägen. Det måste ju vara helt vattensjukt överallt vid det här laget.

På söndagen spelade jag och Pär lite tennis mellan skurarna. Det är verkligen konstigt, men ena stunden är det regnigt, nästa stund är det blå himmel och en stund senare så öser det ner igen. Det gäller att vara beredd.

I måndags när jag skulle iväg på tyskalektionen så lät jag cykeln stå hemma och tog bilen istället eftersom det just då öste ner. Men man får ta till mer tid när man kör bil än när man cyklar eftersom man får köra runt en bra stund för att hitta parkering. Jag får nog investera i något bra cykelregnställ, kanske en cykelponcho. Eller kanske investera i en mindre bil, så att man kan parkera på tvären istället för på längden.

CIMG4260

När jag ändå var ute med bilen stack jag iväg till IKEA och köpte ett nytt köksbord och en byrå. Egentligen har vi ju redan ett bra köksbord, men eftersom vårt kök är så litet så behövde vi nu ett mindre köksbord. Så om det är någon som är i behov av ett runt glasbord så säljer jag det billigt. Vi ska köra med ett släp till Sverige den andra helgen i september, så om någon är intresserad så hojta till så att vi kan ta det med oss till Sverige då.

Ssalmi-matbordALMI  (IKEA, såklart)

Matbord, glas, förkromad

995 kr (Jag säljer det för 400 kr)

Artikelnummer:

701.022.98

 

 

 

Erika har nu kommit tillbaka till Sverige efter sitt sex-månaders sommarjobb på Disney i Paris. Jag fattar inte vart tiden tar vägen, jag tycker inte att det var längesedan hon gav sig iväg och nu är hon redan tillbaka i Halland igen. Hon har iallafall haft det toppen på Disney och lärt känna många nya människor från hela världen.

Nu har både Erika och Fredrik börjat på högskolan i Halmstad. Riktigt kul tycker jag att de båda går där. Inte för att jag tror att de kommer att hänga speciellt mycket med varandra, men de får iallafall fler tillfällen att träffas och umgås än vad det haft de senaste 6 åren.

En del av kvällen igår ägnade jag åt att låsa upp Pärs Blackberry Torch. Han frågade på At&t om de kunde hjälpa till att låsa upp den nu när han skulle cancellera sitt kontrakt. Men de var det helt ovilliga att göra. När vi låste upp hans gamla Blackberry så gav At&t oss upplåsningskoden, men de kunde alltså inte gå för sig denna gång. Så det blev till att ge sig ut på nätet och leta. Och eftersom det mesta finns att finna där så är nu även hans nyaste Blackberry upplåst och kan användas både med svenska och tyska sim-kort.

Nu ska jag ägna mig åt lite studier, ska bara bestämma mig för vad jag ska studera idag. Antingen blir det det som är roligast, digital bildbehandling, eller kanske webbutveckling, eller kanske kanske det tråkigaste men mest nödvändiga, nämligen tyska.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram från ett grått och trist Kiel.

/Marie

  • augusti 31, 2011 - 2:23 e m

    Synne (ABB-frun) - Kinesiska är ju kul annars men kanske inte så användbart i Tyskland :) Här regnar det också en del, annars mest kvavt och dålig luft! Sjuka barn de senaste dagarna men ska försöka mig på att jobba lite imorgon, få se hur det går…

    /Hälsningar från Peking!ReplyCancel

  • augusti 31, 2011 - 5:11 e m

    Malin Melin on Facebook - Skicka garna regnet till Houston! Snustort och vattningsforbud!ReplyCancel

  • augusti 31, 2011 - 5:14 e m

    Ditte - Kanske kan du förena tyskan med det lite roligare webutveckling/digital bildbehandling?
    Variation är bra!!!!
    Kramar från ett soligt och varmt Stockholm.ReplyCancel

  • september 1, 2011 - 9:49 f m

    Elisabeth i Åhus - Jag tror att regnskurarna kommer och går lite här och där! Just nu skiner en härlig sol i Åhus men vem vet, snart kommer det kanske en skur. Hur mycket vatten finns det där uppe? Tänkte putsa fönster idag och byta gardiner så regnet får gärna hålla sig borta. Har köpt vita fina gardiner på IKEA. Det kommer att bli sååå fiiint och fräääscht! Nu är resan till Bejan bokad och vår Mia följer med ett antal veckor, det känns jättebra. Haha, en sån där liten bil som kan parkeras på tvären skulle man kanske ha! Åhuskramizar från ElisabethReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*