Texasbesök från Västerås

I onsdags kväll kom våra vänner Staffan och Ewa och hälsade på oss på sin väg från Västerås till västkusten. Såå kul att träffas igen. Det kommer ju inte att bli lika ofta nu längre när vi inte bor i Houston. Men vi får ta de tillfällen som bjuds.

Vi bjöd på raclette. Ingen sommarrätt precis, men ute på altanen en skön Svensk sommarkväll passade det väldigt bra.

CIMG4190

Efter maten tog vi med oss våra gäster på en rundvandring i lilla Svarttjärn. Bl.a så fick de en guidad visning vid Jans sågverk.

På torsdagen steg vi upp i god tid för att ta emot brunnsborraren som skulle dyka upp mellan kl. 8-9. Egentligen skulle han dykt upp redan på onsdagen, men så blev det alltså inte. Och inte hade han kommit kl 9 på torsdagen heller. Efter ett telefonsamtal fick vi reda på att han skulle dyka upp vid halvtolvtiden. Suck och pust. Där gick våra planer i stöpet. Planen var nämligen att vi skulle ta emot borraren och att han skulle komma igång och borra och sedan klara sig själv här hemma. under tiden skulle vi åka och spela golf. Ja, tanken var att jag och Staffan skulle spela och Ewa och Pär skulle promenera med oss och heja fram oss till kanonresultat. Men nu blev det alltså inte så. Pär fick stanna hemma och vi andra tre åkte till Forsbacka golfbana. Men innan vi åkte dit så tog vi en sväng till Björnliden. En liten by med tre hus mitt inne i skogen. Ett av de husen (torpet) äger vi och där tillbringade vi två somrar när barnen var små. Utedass, ingen el, och vatten hämtade vi i bäcken. Det var efter de två somrarna vi beslutade oss för att satsa på Ulvåsa istället som låg betydligt mer centralt :)

CIMG4194

Det blev en varm dag ute på golfbanan. Jag och Staffan fick sällskap i bollen av Ulla från Stockholm och Ewa skötte flaggan med den äran. Vi spelade bara nio hål eftersom Staffan och Ewa skulle dra vidare mot kusten. Men det räckte ganska bra med nio hål, det var riktigt varmt därute. Jag kände inte så mycket av det när vi spelade eftersom jag är van vid betydligt varmare rundor i Texas. Men jag kände av det ordentligt när jag kom hem. Såklart hade jag inte fått i mig tillräckligt med vätska. Priset att betala för det var huvudvärk resten av dagen. Men rundan på banan var väldigt trevlig. Och som vanligt så blandar och ger jag friskt vad det gäller kvalitén på slagen.

En liten mackapaus i väntan på att bollen före oss ska bli färdig.

CIMG4197

CIMG4200

Efter rundan så blev det en välbehövlig lunch på Forsbacka. Sedan blev jag avsläppt i Bengtsfors där jag blev upplockad av Pär. Ewa och Staffan styrde bilen vidare mot  västkusten. Tusen tack för besöket ,Staffan och Ewa. Väldigt roligt att ni tog er tid att komma förbi, och tack för lunch och skjuts till Bengtsfors. Hoppas att vi snart ses i Kiel.

När jag och Pär kom tillbaka till Ulvåsa så var brunnsborraren precis klar. En 70 meter djup brunn blev det. Nu väntar vi bara på att rörmokaren ska komma och koppla ihop grejerna.

IMG_4848

IMG_4847

CIMG4208

CIMG4212

En del av tomten förvandlades till en stor lerhög.

CIMG4220

CIMG4219

När borraren hade åkt så gick jag och Pär ner till tjärnet och klarade av årets första dopp i Sverige. Jag vet, vi är badkrukor, och inte har det blivit bättre efter tre år i Texas.

När man går ner till tjärnet välkomnas man av dessa bädjur. De förväntar sig nog att man kommer med något gott att äta. När de såg att vi inte hade något att bjuda på så lommar de snabbt iväg.

P7280059

Tjärnet låg stilla och såg ganska inbjudande ut faktiskt.

P7280060

Lite i kallaste laget för mig, men efter en stund var det uthärdligt och ganska gott att få kyla av sig efter värmen på golfbanan.

P7280073

P7280079

Efter badet så levererade vi en grej till Kristina. Samtidigt som vi kom dit så var det precis fika dags. Ungdomarna i huset hade bakat Cup cakes. Så vackra och goda. Tyvärr hade jag inte kameran med mig. De var verkligen en fröjd för ögat. Medan s vi satt och fikade så kom plötsligt ett stort åskmoln över oss och det började blåsa upp. Vi skyndade oss hem för att komma hem innan det började att ösregna. Där hemma möttes vi av att den av Fredrik nyoljade altanen var täck av björk. Björkar är fint, men på hösten är det inte roligt med för många björkar. De skräpar ner så in i baljan. Så fort det blåser så får vi massor av skräp på vår altan. Får bara hoppas att altanen hade torkat tillräckligt så att det går lätt att borsta av björktäcket.

CIMG4222

Idag har jag mest slappat. Har haft ont i magen och varit trött och hängig efter att som vanligt sovit riktigt dåligt. I natt blev det sammanlagt 3 1/2 timmar. Fredrik har varit ute och paddlat med Uttergänget och Pär har varit ute och cyklat och är nu i Bengtsfors och handlar.

I morgon är det dags för “Stora Matchen” Årets händelse bland släkten.
I år är det Kristina med familj som är arrangörer så vi har nära och bra till knytkalaset.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*