Grattis Svenska skolan i Genève till nya fina lokaler

1999 flyttade vi till Genève. Vi trodde att vi skulle stanna ett par år. Det blev sju år. Första året gick Erika och Fredrik på Svenska skolan. Sedan började de båda två på en lokal Schweizisk skola. Då började jag att arbeta på förskolan och blev kvar på skolan fram tills vi flyttade till Kina 2006. Det är en tid i mitt arbetsliv som jag ofta ser tillbaka på med stor glädje. 

Under hela perioden jag arbetade på skolan så fanns det både förskola och skola upp till år 6. Redan då pratades det ganska mycket om att skolan behövde nya lokaler. Men istället för att byta lokaler så utökades de befintliga med fler utrymmen i grannlokalerna. Vilket fungerade väldigt bra tycker jag. 

Under de senaste åren har skolan bytt profil lite och istället för att vara en helsvensk skola så har den nu blivit trespråkig med svenska, engelska och franska. Och mycket mer fokus på förskola än skola om jag förstått det rätt. Och inför detta läsår så har skolan flyttat till helt nya lokaler i ett helt nybyggt bostadsområde. De har även bytt namn till Swedish International School of Geneva. Och i fredags hade de invigning. Är ni nyfikna på skolan så är deras webbadress :https://www.sisog.ch

Inför invigningen fick jag frågan från Bengt Sagnell, som är en av grundarna av skolan och som har varit IT-ansvarig på skolan i över 20 år om kunde tänka mig att skänka en bild till nya skolan. Efter att ha tvingat Bengt att först fråga rektorn på skolan om de verkligen ville ha en bild från mig så skred vi till verket. Jag printade bilden jag tog under vår fjällvandring i somras och skickade den till Bengt. Han skötte inramningen och fixade en liten text som skulle följa med bilden. 

Denna bilden är det, men denna har en fejkram så det slutgiltiga resultatet är inte riktigt såhär.

På tal om Bengt. Han är min stora idol vad det gäller IT-frågor. Under tiden jag jobbade på skolan hade han det fulla ansvaret för allt som hade med datorer, skrivare och nätverka att göra. Han körde även både dator och fotokurser med eleverna på skolan. Efter några år på skolan så blev jag Bengts assistent och jag lärde mig massor av honom. Bengt har nu inför detta läsår överlämnat ansvaret till en extern firma. Efter över 20 år trogen tjänst så tror jag att det är skönt att slippa ansvaret :) 

Invigningen av den nya skolan var alltså den 15 september och då lämnade Bengt över tavlan till rektor Guri. tyvärr hade jag inte möjlighet att medverka själv. Men det skulle vara väldigt kul att besökas nya skolan någon gång och även se det helt nya bostadsområdet i Meyrin. Mycket har hänt i området sedan vi flyttade därifrån.

Bengt överlämnar min bild till rektor Guri. Vad kul att se dig på bild igen Bengt. Och Guri, kul att se dig på bild också igen. Jag och Guri har aldrig jobbat tillsammans men vi träffades några gånger i samband med Svenska utlandsskolors nätverksträffar då hon arbetade i Moskva. Ett år efter jag flyttade till Kina så blev hon rektor på skolan och är alltså fortfarande kvar där.

Publiken undrade nog vem tusan den där Marie är. Det var ett tag sedan det fanns några föräldrar kvar på skolan som vet vem jag är :)

Skolans nya logga. Även förut bestod loggan av Nils Holgersson, men nu har den uppdaterats lite. Och min bild passade in lite i sammanhanget eftersom Nils flyger på sin gås över de svenska fjällen.

Tack Bengt för att du kom på tanken att en bild från mig skulle pryda en vägg i nya skolan och tack för hjälpen med att få det att ske. Utan dig hade min bild aldrig hittat till Genève :)

Ha det gott och ta väl hand om varandra. 

Kram /Marie

  • September 17, 2017 - 7:47 pm

    Bengt - Tack kära Marie för de vackra orden. Ja, mina 20 år+ som frivillig IT tomte i skolan har gett mening åt pensionärsåren. Och glädje att få träffa de härliga lärarna och barnen då och då när någonting krånglade. Eller för att smyga in helt ny teknik som Chromebooks och Google docs till receptiva kunder. Men nu klarar dom dig själva. Bra så…ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*