Nu är jag Dalslänning

Ja, nu har jag väl flyttat på riktigt då. Har ju dragit ut på det hela genom att stanna kvar i Göteborg och bland annat fotograferat Roller Derby under SM-veckan och jobbat på plats på Mercy Ships kontor i Stena Terminalen. 

Men i fredags kom Fredrik och Pär till Göteborg med bilen. Vi lastade den med så många kartonger som det gick och sedan drog vi till Landvetter. Fredrik och Pär skulle med ett plan till Mallorca där de ska roa sig med att cykla upp och ner för massa jobbiga backar under en vecka. 

När jag lastat av dem vid flygplatsen åkte jag tillbaka till lägenheten och fyllde platsen som blivit med ytterligare några lådor. Sen drog jag då till Dalsland. 

Jag tror att Erika tyckte det var ganska gott att äntligen bli av med morsan så hon nu kan känna att det är hon som bor där på riktigt. Hädanefter så är det vi som är gäster när vi kommer dit. 

Väl framme i Svarttjärn så kunde jag konstatera att Vallmorna som jag sådde i våras äntligen blommade. Jag har tvivlat på att de skulle hinna komma i blom, så det var roligt att se att de blommade så fint. Råkade visst sätta vattenstämpel på bilderna, det var inte meningen, men nu får det vara så då jag inte orkar ladda upp dem på nytt. Det går inte så snabbt med vårt smala bredband här på Ulvåsa. Jag väntar otåligt på att vår fiberkabel som finns på utsidan av huset ska bli inkopplad. Telia, ni är så välkomna hit till mig. 

Blommorna hade fått inneboende tydligen och en snyltgäst tog för sig.

Ganska snart efter jag kommit till Ulvåsa blev jag välkomnad av mina småkillar. Det har varit tomt i Göteborg utan dem. De verkade uppskatta mitt sällskap och höll sig nära mig när jag försökte dokumentär blommorna. 

När jag ändå var ute med kameran så försökte jag mig på att fotografera några prästkragar också. Inte helt lätt i blåsten. Det är inte klokt vad det blåst denna sommar. Känns som det inte har varit en enda vindstilla kväll. Inte perfekt makroväder precis. 

Sen kunde jag ju inte låta bli att fotografera Pixel när han satte sig så fint på stora stenen. Ser nu att bilderna hade mått bra av att ljusas upp lite. Ser ut så på min skärm i varje fall. 

Som vanligt behöver man vara snabb om man ska fånga Zoom på bild. Det är inte många sekunder han är still när han är ute.

Jag var ju även tvungen att ta den obligatoriska ”Vy från altanen”- bilden. Passade på när molnen började skingra sig och solen visade sig. 

I två dagar har jag nu roat mig med att packa upp lådor. Inte helt lätt att placera alla saker när man flyttar till ett fullt utrustat hem :)

I går kväll försökte jag att dokumentera mina mörka Vallmon också. Men det var ju dömt att misslyckas då det blåste halv storm :)

Lite väl suddig. Får göra ett nytt försök en annan gång. Om det slutar blåsa innan de är överblommade vill säga.

Igår kväll fick jag sällskap av Jans får i hagen utanför oss. Får se hur Zoom och Pixel accepterar sällskap i favorithagen. 

Ha det gott och ta väl hand om varandra. 

Kram / Marie 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*