Puerto Madryd istället för späckhuggare

Även denna dag var vägarna till Punta Norte avstängda och ofarbara. Det var väldigt frustrerande då vädret var helt perfekt. Blå himmel, varmt och ingen vind. Det hade kunnat bli en toppendag ute vid stranden om vi bara hade kunnat ta oss dit.
Men istället tog vi det lugnt på förmiddagen. Det blev lite bildarbete för min del.
Sen satte vi oss i bussen igen och åkte mot Puerto Madryd som är den stad som ligger närmast Puerto Piramides. Vägen dit är asfalterad så därför kunde vi ta oss fram.
Men vi åkte inte raka vägen dit utan gjorde några avstickare och tog några fotostopp på vägen.

Min första bild för dagen blev en liten röd fågel.

Vi var också inne och tittade på en liten utställningslokal med bilder på djur man kunde hitta i närområdet. Men den var verkligen inget att ha. Fotografierna var inte bra och dessutom var de helt solblekta. Naturinformation borde komma hit och ta tag i detta tycker jag :)

Vi kunde se att det var en flock med flamingos långt bort på stranden så vi satte oss i bussen igen och körde en bit för att se om vi kunde komma lite närmre flocken. 

Flamingos på ingång

Vackra fåglar.

Bussen står redo för oss när vi har tröttnat på att fotografera flamingos.

Färden mot stan fortsätter. Men plötsligt tvärstannar vi för att det går en fågelspindel över vägen. Den måste vi givetvis fotografera. Så det var bara till att hoppa ur bussen och försöka fånga spindeln på bild. 

En stor och stilig spindel. Men inget man vill gosa med precis.

När spindeln var förevigad får alla möjliga håll så körde vi en bit till. Nästa stopp blev informationscentret som ligger vid entrén för hela parken.

Nästa stopp blev till slut Puerto Madryd. Där blev vi avsläppta vid en restaurang med havsutsikt. Frank och Hector åkte till flygplatsen och hämtade upp ett Brasilianskt par som skulle vara med oss resten av vår tid här i Argentina. De heter Roberta och Joao och visade sig vara ett mycket trevligt par. Han är fotograf och filmare och gör mycket jobb för Brasiliansk tv. Jag fick se lite av hans bilder härom kvällen och de är helt fantastiska. Roberta fotograferar också, men hon fotograferar honom för att det ska finnas behind the scen bilder. 

På väg tillbaka Puerto piramides blev det äntligen tillfälle att fotografera de ljuvligt fina lamadjuren som fins överallt här. Guanaco heter de och är väldigt fina men ganska skygga så det är inte helt lätt fotografera. 

Visst är de söta?

Det var allt för denna dag. Nästa dag visste vi inte om vi skulle kunna ta oss till späckhuggarna eller inte. Men det har jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg. http://www.marieleander.com/?p=10525

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*